ANM a emis prognoza meteorologică pentru 25 decembrie. Conform informațiilor transmise, românii din sud și est vor avea parte de Crăciun de o vreme specifică Paștelui. Astfel că oamenii vor putea ieși în parc după ce au servit masa festivă în familie.

Nu aceeași situația va fi și pentru locuitorii din nord sau din zonele montane. Acolo Crăiasa Zăpezii a decis să se instaleze, aducând cu ea ninsori şi viscol.

Vremea de Crăciun în sud și est, surprinzător de caldă

Pe 25 decembrie se va înregistra o ridicare bruscă de temperatură în sud și sud-vest. Temperaturile maximele vor urca până la 13…14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

De asemenea, vor exista intensificări ale vântului în sud, sud-est și centru, cu viteze de 40…45 km/h. În plus, în sud și sud-est vor fi înregistrate înnorări temporare și ploi izolate.

Ninge de Crăciun în nordul țării

Va ninge în Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, unde se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În plus, vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Seara vor predomina ninsorile în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, și în jumătatea de nord a Moldovei. În plus, pe arii restrânse, mai ales în nord-est, va fi polei.

În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, vor fi precipitații sub formă de ploaie. În regiunile respective cantitățile de apă acumulate vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, în special în zonele deluroase și montane la altitudini sub 1600 m, unde se va topi zăpada.

În restul teritoriului țării noastre, cerul va avea înnorări temporare, doar izolat va ploua slab, iar pe arii restrânse vor fi condiții de polei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade Celcius, iar izolat se va forma ceață.

Vremea în București de Crăciun

În București, vremea va continua să se încălzească, iar valorile termice de sâmbătă vor depăși normele specifice sfârșitului lui decembrie. Temperatura maximă va fi între 10…12 grade, iar temperatura minimă va fi între 1…2 grade.

Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul zilei va crește probabilitatea unei ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări ce vor atinge viteze de până la 40…45 km/h.