Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Nicușor Dan trage semnalul de alarmă. Edilul susține că veștile pentru București nu sunt ”deloc bune”, el făcând referire la bugetul pentru anul 2022, votat joi de parlamentari.

„Va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent”

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan susține că bugetul Capitalei a rămas la nivelul din 2021, adică 10 miliarde de lei, și cere grupurilor politice care formează consiliul general „să propună un buget” și „să-și asume tăierile”.

El a vorbit și despre prețurile din București și nu numai care au explodat, atât la alimente cât și în sectorul energetic, iar compensarea guvernamentală este ”zero”, lucru care face ca situația PMB să fie una și mai dificilă.

„În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni, Bucureștiul a rămas cu același buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei și 6 miliarde pentru primăriile de sector.

Cu un astfel de buget, cu prețurile care au explodat în sectorul energetic și cu zero compensare guvernamentală pentru asta, va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent”, a anunțat, joi, pe Facebook, Nicușor Dan.

Nicușor Dan cheamă partidele cu noi propuneri

Având în vedere situația fără precedent în care se află Bucureștul, Nicușor Dan cheamă partidele cu reprezentare în Consiliul General al Capitalei să vină cu o propunere concretă de buget local.

„Mai direct și mai simplu spus, să arate clar de unde și cât să tăiem. La urma-urmei, CGMB va trebui să voteze bugetul Capitalei, așa că rog grupurile politice să propună direct acest buget și să-și asume tăierile necesare”, mai spune primarul general.

În același timp, edilul a mai subliniat faptul că în lunile următoare își dorește să aibă o dezbatere foarte serioasă despre finanțarea Bucureștiului în anii care urmează. Totodată, el se întreabă dacă bucureștenii își doresc într-adevăr o schimbare, sau doar vor ca orașul ”să se târâie” atât cum poate.

„Vrem să avem un buget de subzistență sau un buget de dezvoltare pentru București? Lăsăm Bucureștiul să se târâie cum poate sau schimbăm lucrurile cu adevărat? E vorba totuși de Capitala României și motorul ei economic, nu de una dintre miile de localități ale țării”, a adăugat Nicușor Dan.