Românii nu își pot imagina un eveniment important fără salata de boeuf, așa gustoasă și sățioasă. Majoritatea oamenilor îndrăgesc acest preparat franțuzesc datorită maionezei. De aceea, multe gospodine preferă să facă sosul pentru salată în casă, moment în care… se pot trezi că li s-a tăiat maioneza.

Dacă nu mai ai suficient timp ca sa faci altă maioneză și nici nu vrei să cumperi una din magazin, află că maioneza tăiată poate fi salvată.

Problema maionezei tăiate a fost rezolvată

O veche zicală spune „Orice problemă își are rezolvare.” și deși multe gospodine ar refuza să creadă chiar și maioneza taiată poate fi salvată! Există un truc secret care îi salvează mereu pe bucătari de greșeala făcută.

Nu te îngrijora, nu trebuie să cheltuiești bani pe ingrediente scumpe și nici să stai ore în șir în bucătărie pentru a repara greșeala făcută, totul este simplu și rapid.

Secretul care salvează salata de boeuf

Ca să reparăm maioneza tăiată plină de cocoloașe, trebuie să ne înarmăm cu răbdare. Oricum, bucătăria este plină de capcane, iar nerăbdarea sau neatenția ne pot sabota munca.

Începem prin a lua un nou vas curat din dulap. Punem în el un gălbenuş de ou şi o linguriţă de muştar, apoi adăugăm treptat uleiul de floarea-soarelui şi mixăm până când obţinem aproximativ trei linguri de maioneză. Apoi, în loc să mai adăugăm din nou ulei, vom pune puţin câte puțin din maioneza tăiată. Amestecăm și continuăm așa până ce toată compoziția sa legat bine. Dacă este nevoie, mai putem adăuga ulei.

De asemenea, pentru a preveni această greșeală, adaugă un gălbenuş de ou fiert lângă cel crud sau un cartof fiert, însă gustul final nu va fi acelaşi. Dacă tot ți-am explicat cum se repară maioneza tăiată, mai jos ți-am scris și rețeta pentru salata de bouef.

Rețetă salată de bouef

Avem nevoie:

– un kilogram de cartofi;

– 500 de grame de morcovi;

– 400 de grame de castaveţi şi gogoşari muraţi;

– 450 de grame de carne de vită.

Cartofii și morcovii se pun la fiert, apoi se taie cubulețe micuțe. La fel trebuie procedat și cu carnea de vită. Cât timp legumele și carnea fierb, putem tăia în cubulețe murăturile. După ce avem totul tocat, punem tot într-un bol și amestecăm pentru a se combina aromele. La final se adaugă maioneza. După ce am terminat, punem totul la rece, în frigider. Spor la gătit!