Secretul celei mai savuroase salate de ciuperci cu maioneză. Ingredientul minune care o face delicioasă

Salata de ciuperci cu maioneză și usturoi este una dintre preparatele care ocupă un loc de cinste pe masa de Crăciun, dar și de Revelion. Ea este preparată de gospodine de ani de zile și este pe gustul tuturor românilor. Toată lumea poate știe care este rețeta pentru o salată de ciuperci cu maioneză pregătită în casă. Există, însă, un ingredient secret care îi oferă o savoare aparte și care o face să fie delicioasă.

Salata de ciuperci cu maioneză și usturoi este extrem de simplu de făcut. Pentru asta, este nevoie de 500 g ciuperci; de 200 g maioneză; cinci-şase căţei de usturoi; cimbru și piper alb. Dacă la toate cele enumerate se mai adaugă și un pic de busuioc, atunci succesul este garantat. Asta pentru că ingredientul secret este chiar aroma oferită de această plantă.

Rețeta salatei de ciuperci cu maioneză. Care este ingredientul secret

După ce avem pe masă toate ingredintele mai sus amintite, trecem la modul de preparare al celebrei salate de ciuperci cu maioneză. În prima fază, este indicat să fierbem ciupercile și să le curăţăm de pieliţe. Apoi, le punem lăsa la scurt. Tot la fel de simplu ne putem folosi și de ciupercile conservate.

Apoi, pisăm usturoiul, pe care îl vom amesteca într-un castron, cu ulei, până se obţine o pastă, ca un mujdei. Aceasta se combină cu maioneză. Apoi, se adaugă cimbru şi piper alb. Urmează și ingredientul secret – busuiocul, care după ce este pus, va schimba total percepția despre tot ceea se știa până acum despre celebra salată.

Ciupercile se toacă mărunt şi se amestecă cu maioneza mai sus rezultată. În compoziție, este indicat să se  folosească maioneză făcută în casă. Se poate utiliza și cea din comerț, însă trebuie avut în vedere că nu este deloc sănătoasă pentru organism, având o mulțime de chimicale.

Pentru maioneza făcută în casă este nevoie de 2 gălbenușuri mari de ouă, 1/2 linguriță sare, ulei, 1 linguriță muștar și 2 linguri zeamă de lămâie. Într-un robot de bucătărie la care este atașată lama cea mai lată se adaugă toate ingredientele. Se amestecă pentru 5-10 secunde. Apoi, treptat și încet de tot se pune uleiul,  care trebuie să fie rece. Se amestecă totul până devine ca o pastă groasă, gălbui-pai. Maioneza de casă se gustă, se mai adaugă sare la nevoie și apoi se încorporează în compoziția salatei de ciuperci cu usturoi.

Secretul celei mai savuroase salate de ciuperci cu maioneză. Ingredientul minune care o face delicioasă