“Managementul riscului”, ”controlul financiar” sau ” evaluarea investiţiilor” sunt doar câteva dintre temele de lucrări pe care le primesc cei care doresc să devină manageri financiari sau economici într-o companie. În general, selecţia este foarte riguroasă, ţinând cont de faptul vor deveni experţi în analiză financiară şi de risc, implicându-se în elaborarea unor metode şi proceduri de lucru specifice activităţii financiare.

Cei zece directori financiari care au concurat la această categorie au fost:
DAN GĂTĂIANȚU – Asirom
ZENOVIA GEORGESCU, Fan Courier
CLAUDIA IORDACHE – Automobile Bavaria
SIMONA LĂPUȘAN – ZITEC
GEORGIANA TAMAZLICARU – Next Capita
ANDREI BOBAR – Romgaz SA
DANIELA PETRA – Regina Maria
 COSTIN BAICU – Total Soft
GABRIELA MUNTEAN – cel.ro
ANDREEA ODOVÎNCĂ –  CTP România

La evenimentul de decernare a trofeelor Galei de Excelență în Management, care a avut loc miercuri seara, la Face Kusin, au fost premiați primii trei clasați în top. Conform votului acordat de cititorii capital.ro şi redacţia Capital, premiul I a fost câştigat Andrei Bobar, director economic al Romgaz SA.

 

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul economic și financiar, coordonează o echipă de peste 100 de persoane, fiind în același timp un reprezentant al noii generați de manageri. Anul trecut, Romgaz a obținut cele mai bune rezultate financiare din istorie, iar un mare merit i se datorează lui Andrei Bobar. Trofeul i-a fost înmânat de Vlad Tigoiu, Director de Strategie al grupului Catena – Fildas.

“Pentru mine personal este o onoare și o recunoaștere a activității mele profesionale de până acum. Toate aceste rezultate nu ar fi putut fi obținute fără contribuția fiecărui membru al echipei Romgaz, de aceea doresc să le mulțumesc din suflet pentru implicare și profesionalism. În numele întregii echipe Romgaz aș dori să felicit Capital pentru acest eveniment de referință pentru mediul de afaceri”, a declarant Andrei Bobar, cu ocazia ridicării trofeului.

Pe locul al doilea s-a aflat Zenovia Georgescu, CFO FAN Courier, companie 100% românească, ale cărei afaceri au crescut anul trecut cu peste 11%, până la 125,5 milioane de euro, având aproape 6.000 de angajați. Pentru acest an, compania și-a bugetat investiții de 20 de milioane de euro, cu aproape 25% mai mari decât cele realizate în 2017. Premiul i-a fost acordat pentru că 2017 a fost un an cu multe provocări pentru departamentul financiar al liderului pieței de curierat. Pe lângă lansarea unor servicii cu valoare adăugată mare, a reușit să gestioneze introducerea plății cu cardul, într-un sector în care cashul este rege.

“Sunt foarte emoționată, onorată și bucuroasă pentru acest premiu. Vă mulțumesc pentru nominalizare în primul rând și pentru premiu. Vreau să mulțumesc întregii echipe Fan Courier, alături de care am străbătut un drum de 18 ani. Datorez tot ce am realizat echipei Fan Courier, companiei care m-a ajutat să mă dezvolt în toți acești ani profesional și personal. Și nu în ultimul rând întregii mele familii pentru că mi-a fost alături și m-a susținut”, a declarat Zenovia Georgescu, la evenimentul de decernare a premiilor Capital.

Locul al treilea i-a revenit Claudiei Iordache, o persoană care în ultimii de doi ani a condus departamentul financiar al celui mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est. În această perioadă, a avut rezultate remarcabile, astfel că a venit și promovarea. Din această primăvară, Claudia Iordache a preluat funcția de managing director al MHS Truck & Bus, parte a aceluiași grup.

 

 

Claudia Iordache ne-a transmis că dorește să mulțumească tuturor celor care au votat-o. “Mă simt onorată să primesc acest premiu din partea Capital. Nu am făcut nimic ieșit din comun să merit acest titlu, m-am bazat, în primul rând pe echipa mea, căreia doresc să îi mulțumesc pentru sprijin. De asemenea, aș vrea să-i mulțumesc domnului Schmidt ( n.r. Michael Schmidt – președinte Automobile Bavaria) pentru încrederea acordată”. Premiul a fost ridicat de Diana Mantu, marketing manager al MHS Truck & Bus, parte a grupului Automobile Bavaria.

GALA CAPITAL pentru Excelența în Management: PREMII SPECIALE

GALA CAPITAL: Cei mai buni CEO din România

GALA CAPITAL: Cei mai buni coordonatori de CSR

GALA CAPITAL Cei mai buni Manageri de Resurse Umane

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori comerciali sau de vânzări

GALA CAPITAL: Cei mai buni Manageri de Marketing și Comunicare din România