CEI MAI BUNI DIRECTORI COMERCIALI SAU DE VÂNZĂRI
Loc I: ADRIANA GRIGORESCU – Rompetrol Downstream
Loc II: RADU MUSTAȚĂ – Marsh România
Loc III: SORIN SCÎNTEI – AFI Cotroceni
Nominalizați: VIOREL ASAFTEI – Grup Renault România, STEJARA PIRCAN – eMag, EMILIA BOCAN – P3 România, CAMELIA ENESCU – TAROM, STELA TODERAȘCU – Avon Cosmetics România, GEORGE RISTEA – Apa Calipso, ANDREEA PONCOȘ – Safety Broker.

Câștigătoarea categoriei, Adriana Grigorescu, nu ar fi reușit să se impună într-un sector dominat de bărbați dacă nu ar fi avut o fire ambițioasă și un character puternic. Așa a ajuns să aibă în subordine 50 de salariați, marea majoritate fiind bărbați. Din februarie 2017, de când a preluat funcția de director comercial al Rompetrol Downstream, departamentul pe care îl coordonează Adriana a reușit să obțină un număr record de clienți business, iar vânzările en-gros au crescut semnificativ.

“Mulțumesc celor care m-au votat, mulțumesc companiei care m-a crescut. Aici lucrez de 16 ani. Am început în stație, ca șef de tură, și iată-mă aici în fața dumneavoastră câștigând acest premiu pe care îl datorez în exclusivitate echipei mele pe care a menționat-o revista Capital. Am 50 de colegi care mă ajută în fiecare zi, care sunt alături de mine și cărora le mulțumesc din suflet”, a spus Adriana Grigorescu.

 

Premiul i-a fost înmânat de Constantin Ivan, secretar de stat în cadrul Ministerul Economiei, care aceşti manageri au demonstrat multă pricepere şi sunt capabili pentru o performanţă românească. “Eu provin dintr-o economie reală şi cunosc realităţile cu care ne confruntăm atât în mediul privat cât şi în companiile cu capital de stat. Se vorbeşte foarte mult de o ţintă precisă, reindustrializarea şi bineînţeles trebuie să facem referire la industriile energointensive care trebuie să fie înlocuite de industriile  care sun inovatoare şi care trebuie să aibă în faţă o cercetare aplicată. De asemenea, este un moment propice să vă spun că statul nu face altceva decât să creeze un mediu serios şi bineînţeles să facă o investiţie cât mai prudentă astfel încât creşterea economică să fie pe măsură.“

Premiul II i-a revenit lui Radu Mustață, pentru că a elaborat o strategie de vânzări inovativă și lansează produse inovative cu mare impact la public într-un sector în care polița RCA domină piața. De la asigurarea pentru telefoane până la polițele pentru fraude informatice sau asigurările care acoperă pierderi de profit.

 

“E o onoare pentru mine să fac parte din grupul acesta select de profesioniștisunr sigur că industria vânzărilor este foarte mare, lista de nominalizați ar fi trebuit să fie mult mai largă. Întotdeauna un manager de vânzări este pe atît de succes cu cât organizația pe care o reprezintă îl susține. Mă consider norocos din punctul acesta de vedere pentru că reprezint de peste 10 ani cu mare mândrie compania Marsh România și cred în viitorul companiei noastre în livrarea cu succes de soluții inovative în continuare pentru industria românească, pentru capitalul românesc și pentru cel multinațional”, a spus Radu Mustață.

Podiumul a fost întregit de Sorin Scântei, sub ai cărui conducere AFI Palace Cotroceni a redevenit cel mai mare mall din România. Anul trecut, centrul comercial s-a mai extins până la 90.000 mp, prin deschiderea celor mai mari magazine Zara şi Peek & Cloppenburg din ţară. Astfel, AFI Palace Cotroceni este vizitat zilnic de peste 50.000 de persoane.

 

Trofeul a fost ridicat de Iulia Borșan, marketing manager al AFI Europe România, care a declarant că “dacă Sorin ar fi fost aici v-ar fi spus că nu e ușor să conduci cel mai mare mall din România. Nu e ușor nici să vorbești despre el pentru că întotdeauna trebuie să te raportezi la cei care te vizitează și la cei pentru care lucrezi. Cred că ar fi mulțumit echipei care nu este foarte mare, dar este foarte inimoasă, care pune umărul tot timpul la gradul de staisfacție pe care îl aveți când vizitați AFI Cotroceni”.

GALA CAPITAL pentru Excelența în Management: PREMII SPECIALE

GALA CAPITAL: Cei mai buni CEO din România

GALA CAPITAL: Cei mai buni coordonatori de CSR

GALA CAPITAL Cei mai buni Manageri de Resurse Umane

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori financiari din România

GALA CAPITAL: Cei mai buni Manageri de Marketing și Comunicare din România