Performanţă şi profesionalism. Sunt caracteristicile principale care definesc cei mai buni manageri de resurse umane din România. Astăzi, nu există companie mare care să nu lucreze cu un manager de Resurse Umane foarte bine ancorat în realitatea economică. În general, aceștia știu cam tot ce mișcă în piața pe care o reprezintă și chiar au parte de rezultate deosebite cu echipele pe care le selectează.

Premiul I: Olga Botușan

Olga Botuşan este directorul de HR pentru regiunea EMEA al companiei Stefanini, unul dintre marii furnizori de servicii IT la nivel mondial. Ea coordonează strategia departamentelor de profil din peste 15 ţări, în birourile Stefanini din regiune lucrând în prezent peste 3.500 de angajați. Doar anul trecut au fost recrutați circa 500 de specialiști, o realizare importantă într-un domeniu în competiția pentru angajați este acerbă. 

”Sunt onorată să primesc acest premiu. Este premiul unei echipe de HR foarte dedicate, este premiul unei echipe de management care s-a luptat întotdeauna să ridice ștacheta cât mai sus. 2017 nu a fost un an ușor pentru nimeni, cred, dintre companiile reprezentate aici, mai ales pentru HR, cu multe schimbări legislative. Am încercat să facem cât de bine am putut, angajații să fie mulțumiți. Acesta este focusul nostru și de acum încolo. Mulțumim”, a declarat Olga Botuşan.

 

Acest premiu a fost înmânat de Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Internaţionale din România.E o plăcere să ofer acest premiu pentru că resursa umană, indiferent de domeniul în care activăm, este cea mai importantă. Cred că trebuie să oferim suficientă atenţie acestui departament, care este vital, aşa cum şi în minister resursa umană este cea mai importantă pentru că totul se mişcă datorită oamenilor”, a punctat oficialul.

În același timp, ministrul a felicitat revista Capital pentru acest eveniment care aduce laolaltă cei mai buni manageri din ţară. Mă bucur că sunt astăzi alături de dumneavoastră şi că îmi revine onoarea de a înmâna un premiu pentru cel mai bun manager din zona de resurse umane. Eu în acest moment reprezint şi coordonez un domeniu care în prezent reprezintă 6% din PIB, iar creşterea cred că se poate vedea de la an la an şi sperăm să continuăm în acelaşi ritm”, a mai spus Petru Bogdan Cojocaru.

Premiul II: Raul Ciungu

Conduce departamentul de resurse umane unuia dintre cei mai mari angajatori de pe plan local. Anual, rețeaua de retail se extinde cu zeci sau chiar sute de noi magazine, astfel că rolul managerului de HR este extrem de important. Anul acesta retailerul și-a propus să depășească 900 de magazine și să ajungă la 15.000 de salariați.

 

”Raul Ciungu (foto), din păcate, nu a putut ajunge. Mulțumim revistei Capital pentru premiu. Cu siguranță, dacă Raul ar fi fost aici, ar fi mulțumit întregii echipe de HR pe care o reprezintă și evident că ne vom ține de promisiune și vom atinge targetul de 15.000 de angajați anul acesta”, a spus Marius Stănciulescu, din partea departamentului de HR al Profi România.

 

Premiul III: Aurelian Dumitru

Pentru că a reușit să gestioneze o provocare majoră pentru departamentul pe care îl conduce, și anume desprinderea companiei din grupul Johnson Controls. Mai mult, numărul de angajați a crescut cu aproximativ 10%, în cele opt fabrici din România ale companiei, unde lucrează astăzi 6.500 de angajaţi. Este vorba de Aurelian Dumitru, HR manager la Adient. 

 

”Aurelian Dumitru (foto) reprezintă o echipă de opt doamne foarte frumoase, tinere și inteligente ca mine cărora le mulțumește pentru că în fiecare zi învață de la ele, de la echipele de HR, care gestionează acești 6.600 de angajați. Mulțumim!”, a declarat Liliana Bica, prezentă la eveniment în numele lui Aurelian Dumitru.

La această categori au fost nominalizați:
CEI MAI BUNI MANAGERI DE RESURSE UMANE
OLGA BOTUŞAN – Stefanini
RAUL CIUNGU – Profi România
AURELIAN DUMITRU – Adient
IRINA KUBINSCHI – Raiffeisen Bank
 RALUCA GÂDIUȚĂ – PWC România
SIMONA MĂGUREANU – Automobile Bavaria
 ANDREEA VOINEA – BCR
 MELANIA JARAVETE – Blue Air
 SIMONA FUCHILĂ – Emerson
 RAMONA GROAPĂ – Microsoft

GALA CAPITAL pentru Excelența în Management: PREMII SPECIALE

GALA CAPITAL: Cei mai buni CEO din România

GALA CAPITAL: Cei mai buni coordonatori de CSR

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori comerciali sau de vânzări

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori financiari din România

GALA CAPITAL: Cei mai buni Manageri de Marketing și Comunicare din România