Nominalizații categoriei „CEI MAI BUNI RESPONSABILI DE CSR” au fost: 
Adina Ionescu, Grup Renault România,  Irina Ionescu – Coca-Cola HBC România, Katharina Scheidereiter – Kaufland România, Oana Dumitru – Fundaţia Ringier, Iulia Borsan – AFI Europe România, Claudia Porojan – Sphera Franchise Group, Daniel Vasile- Daikin, Elena Neicu- NN Romania, Alina Manea – Gefco România, Georgiana Miron – Groupama.

La categoria cel mai bun responsabil CSR din România, locul I a fost ocupat de  Adina Ionescu, director de comunicare și CSR al Grup Renault România, locul II de Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România, și locul III de către Oana Dumitriu de la Fundația Ringier. 

Premiul I, adjudecat de Adina Ionescu

Director de comunicare și CSR al Grup Renault România, Adina Ionescu supervizează proiectele de responsabilitate socială corporativă ale grupului, printre care se numără „Dublu click pe educație cu Groupe Renault”, sprijinirea Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) și susținerea programului „Tinere Talente” în parteneriat cu Fundația Principesa Margareta a României.

„Vă rog să facem cu toții un mic exercițiu de imaginație și să ne închipuim că aici, pe scenă, nu mă aflu doar eu ci foarte mulți oameni implicați în faptele bune pe care le fac companiile și angajații lor. Să ne gândim la o Românie mai frumoasă, mai bună, și să participăm cu toții la asta. Aceasta este misiunea noastră, a celor care ne ocupăm de Responsabilitate Socială. Am fost întotdeauna adepta voluntariatului și profit de această ocazie pentru a vă invita să deveniți voluntari pentru a face fapte bune”, a spus Adina Ionescu după ce a primit trofeul.

Trofeul pentru cel mai bun responsabil CSR a fost înmânat de e Mihai Daraban, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României: „CCIR are o vechime de vreo 24 de ediții în premierea mediului de business șu nu am fost până acum în postura de a fi invitat să ofer un premiu. Respectăm foarte mult revista Capital. Sunt foarte puține publicații importante care se adresează mediului de business și care tratează așa cum trebuie mediul oamenii de afaceri”, a declarat Mihai Daraban, înainte de înmânarea trofeului pentru cel mai bun responsabil CSR. 

 

Premiul II – Katharina Scheidereiter
Pentru că proiectele de CSR pe care le coordonează reușesc să facă diferența. Doar pentru acest an a anunțat o nouă finanțare nerambursabilă de un milion de euro pentru organizațiile nonguvernamentale. “De când sunt mică, visul meu era să ajung respomsabil de CSR, pe vremea aceea nu știam multe amănunte, dar știam că vreau să cheltuiesc banii altora, ca să finanțez proiecte bune și utile pentru oameni”, a spus  Katharina Scheidereiter. 


Premiul III – Oana Dumitriu
Anul trecut, fundația pe care o coordonează a strâns donații în valoare de 300.000 euro pentru copiii grav bolnavi. Prin acest program, Fundația oferă o șansă la viață copiilor cărora statul nu le susține cheltuielile medicale. Premiul ajunge la Oana Dumitriu de la Fundația Ringier. Funda’ia pe care o coordonaeaz[ a strans peste 600.000 euro pentru copii grav bolnavi. Le ofer[ copiilor o șansă la viață celor care statul nu le susține cheltuiele medicale. Oana Dumitriu: „Mulțumesc revistei Capital pentru recunoașterea implicației Fundației Ringier în ajutorarea copiilor bolnavi. Anul trecut, noi am reușit să ajutăm 40 de copii, ne dorim ca anul viitor să dublăm acest număr”.

 

GALA CAPITAL pentru Excelența în Management: PREMII SPECIALE

GALA CAPITAL: Cei mai buni CEO din România

GALA CAPITAL Cei mai buni Manageri de Resurse Umane

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori comerciali sau de vânzări

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori financiari din România

GALA CAPITAL: Cei mai buni Manageri de Marketing și Comunicare din România