Trofeul pentru cel mai bun manager general a fost decernat de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Radu Oprea. Reprezentantul Guvernului i-a felicitat pe cei din mediul privat care pun umărul, prin investiții, muncă și profesionalism, la dezvoltarea economiei românești, le-a urat să facă cât mai mult profit dar i-a și rugat să nu uite să-și plătească taxele.

„Aș vrea să vă mai spun că îmi doresc ca  împreună cu dumneavoastră să reușim să legiferăm mai bine, să avem un mediu de afaceri mai prietenos pentru că, din păcate, am devenit foarte complicați în ultima vreme și am uitat câteodată că 90% dintre contribuabilii români sunt de bună credință, care într-adevăr, cum spuneau antevorbitorii, pe data de 25 ale lunii își plătesc taxele și impozitele. Atunci, dorința mea este ca dumneavoastră, cei care sunteți prezenți, să faceți cât mai mult profit – vă urez lucrul acesta – dar nu uitați să plătiți și taxele”, a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri. Acesta a mai vorbit despre rolul pe care îl are revista Capital în promovarea businessului autohton.

 

„Încep prin a mulțumi revistei Capital că există din decembrie 1992, că informațiile furnizate m-au motivat să devin un mai bun manager în timpul carierei mele în acest domeniu și că vă încăpățânați să aduceți povestea de succes în România, deși se spune că – știți și dumneavoastră – good news, no news. Totuși, excelența pe care dumneavoastră o prezentați de fiecare dată în revistă și pe care astăzi o avem aici, printre noi, face ca România într-adevăr să conteze în tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri mondial”, a mai spus ministrul înainte de a citi numele marelui câștigător al Galei Premiilor de Excelență în Management.

Gheorghe Răcaru, managerul Blue Air, a spus că se simte onorat de desemnare și a ținut să mulțumească cititorilor și redactorilor Capital. În plus, acesta a arătat că Gala Capital i-a adus mai multe motive de bucurie. „Am trei motive mari de bucurie. Primul – i-am văzut pe cei care au fost aici, pe locul pe care sunt eu acum, care au câștigat premii și i-am văzut și pe ceilalți care au fost nominalizați și mi se umple suflketul de bucurie pentru că sunt oameni tineri… tineri maturi să le spunem. Dintre cei nominalizați am văut unul-doi care suntem de vârsta a doua, să spunem. Acum, după ultimele cercetări, se pare că vârsta a treia începe de la 80 de ani, așa că mai am vreo zece ani până atunci.  A doua bucurie – dintre toți cei nominalizați Blue Air a avut doi reprezentanți: pe mine și pe șefa de la HR. În al treilea rând, sunt bucuros că am primit acest premiu. Multumesc mult tuturor! Este o mare onoare pentru mine”, a declarat Gheorghe Răcaru.

Celelalte premii ale excelenței

Cea de-a doua poziție a podiumului a fost ocupată de Sorin Chinde, CEO-ul GFR, un manager care și-a dedicat întreaga carieră sectorului feroviar. În această vară s-au împlinit trei decenii de când, direct de pe băncile Facultății de Transporturi, a ajuns în sectorul feroviar de stat. Din 2005 activează în mediul privat. În ultimii ani, datorită managementului profesionist, Grup Feroviar Român a ajuns liderul pieței din România.

 

„Mulțumesc Capital pentru acest premiu, mulțumesc tututor celor m-au votat și m-au nominalizat. M-am alăturat Grup Feroviar Român în urmă cu 13 ani. GFR este o companie care anul acesta va aniversa 18 ani de existență. Cu eforturile comune ale tuturor celor 2.700 de angajați, am reușit ca în anul 2016 să ocupăm prima poziție în domeniul în care activăm, poziție pe care ne-am păstrat-o și în 2017. Nimic din toate astea nu ar fi fost posibile fără efortul lor”, a spus Sorin Chinde.

Premiul al treilea al categoriei a fost câștigat de Ionuț Ardeleanu, CEO Auchan România. Din decembrie 2015, de când conduce compania, a reușit să o includă în exclusivistul club al celor care au depășit o cifră de afaceri de un miliard de euro. Astfel, Auchan România a ajuns la afaceri de 1,2 mld. euro, are 33 de hipermarketuri pe plan local și peste 10.000 de angajați. Caglar Kurt, director de produse non-alimentare la Auchan România a ridicat trofeul în numele lui Ionuț Ardeleanu și a citit mesajul CEO-ului Auchan: ”Mulțumesc organizatorilor, mulțumesc tuturor pentru votul acordat. Sunt onorat de acest premiu și adresez felicitări tururor managerilor nominalizați în această Gală!”

 

GALA CAPITAL pentru Excelența în Management: PREMII SPECIALE

GALA CAPITAL: Cei mai buni coordonatori de CSR

GALA CAPITAL Cei mai buni Manageri de Resurse Umane

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori comerciali sau de vânzări

GALA CAPITAL: Cei mai buni directori financiari din România

GALA CAPITAL: Cei mai buni Manageri de Marketing și Comunicare din România