Prognoza meteo pentru România. Urmează două zile de șoc. Vremea o ia complet razna. În weekend, însă, se anunță din nou o schimbare totală a condițiilor meteo. Meteorologul Dinu Mărășoiu a oferit mai multe detalii despre prognoza meteo din România. El a arătat că în acest moment innorarile sunt în vest și nord vest. Aici a intrat în vigoare informarea meteorologică emisă ieri.

„În vest centru și nord vorbim despre instabilitate, descărcări electrice, grindină și vijelii, pe intervale scurte chiar și 20-40l pe m2. Vorbim încă de o vreme frumoasă și călduroasă pentru restul țării, 35 de grade în Oltenia. Cer variabil fără probleme deosebite și în Capitală.

Urmează că la noaptea instabilitatea să se extindă, fenomenele de care am vorbit să apară și în Oltenia, Transilvania, Moldova, vest-nord-vestul Munteniei. Se va remarcă o scădere a temperaturilor, joi se arată mai răcoroasă chiar și în sudul țării, la nivelul temperaturilor maxime de 19-20 de grade, iar în sud cel mult 28 de grade”, a arătat meteorologul.

Prognoza meteo pentru weekend

Potrivit acestuia, vremea nu rămâne răcoroasă decât o zi două. Urmează apoi o creștere a temperaturilor, dar fără să depășim 32 de grade în weekend, vremea se ameliorează tot în weekend.

„Litoralul este ferit chiar și mâine în mare parte a zilei, sunt condiții bune, o privire de ansamblu, vor fi între 26 și 30 de grade cu instabilitate miercuri noaptea și joi, fenomenele sunt trecătoare și vremea își revine în weekend”, a explicat meteorologul Dinu Mărășoiu, conform realitateanet.

De altfel, cei de la ANM au anunțat că vremea o va lua razna complet în următoarea perioadă. Temperaturile vor scădea până la 20 de grade în mai multe zone ale țării. Totodată, vor fi prezente și ploile. Astfel, în perioada 23 august-5 septembrie temperaturile se vor schimba complet. Mai exact, de la maxime de 32 de grade, valorile termice vor ajunge la 22 de grade celsius. Meteorologii mai anunță și precipitații în următoarea perioadă.