Prognoza meteo ANM pentru următoarele zile! Cum va fi vremea în penultimul weekend din luna august?

Prognoza meteo ANM! Vremea în acest weekend în România. Care sunt temperaturile pe litoral

Vineri, 20 august, vremea va fi predominant frumoasă şi se va încălzi uşor în toate regiunile. Cerul va fi variabil la munte, precum și în nordul și nord-estul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în zona montană înaltă și în regiunile estice.

Mercurul din termomentre va urca mâine până la 24-32 de grade Celsius, cu valorile cele mai ridicate în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Spre sfârşitul nopţii, pe arii restrânse, vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, Vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin şi vânt slab până la moderat. Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul precedent, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 14-17 grade, transmite România TV.

Prognoza meteo ANM! Vremea în acest weekend în România. Care sunt temperaturile pe litoral

Sâmbătă, 20 august, vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească uşor în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 8-10 grade în depresiunile intramontane şi 19-21 de grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în extremitatea nordică și la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe parcursul zilei în zona montană înaltă, cu precădere în vestul Carpaților Meridionali. La sfârşitul nopţii, pe suprafețe mici, vor fi condiţii de ceaţă.

Bucureştenii vor avea şi ei parte sâmbătă de o vreme în general frumoasă, cu cer variabil și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.

Prognoza meteo ANM! Vremea în acest weekend în România. Care sunt temperaturile pe litoral

Duminică, 21 august, temperaturile vor fi în creştere uşoară în sud-vestul ţării, unde vremea va deveni călduroasă, iar în celelalte zone se vor menţine agreabile, comparabile cu cele din intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, uşor mai ridicate, până la 32-34 de grade în sudul Olteniei şi al Banatului şi în sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9-10 grade în depresiunile intramontane și 20-21 de grade pe litoral, potrivit specialiştilor ANM.

În a doua parte a zilei local în Carpaţii Orientali, în estul celor Meridionali şi zonele subcarpatice aferente şi pe spaţii restrânse în zonele mai joase de relief din Moldova instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice.

În restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în prima parte a zilei când pe spaţii mici vor fi ploi slabe, de scurtă durată şi în celelalte masive montane, în nord-vest şi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în zona montană înaltă, pe litoral, iar noaptea în sudul Banatului. Spre dimineaţă, pe alocuri se va forma ceaţă.

În București, vremea va fi în continuare frumoasă, cu temperaturi agreabile; maxima va fi de 30-31 de grade, iar cea minimă de 18 grade, mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo ANM! Vremea în acest weekend în România. Care sunt temperaturile pe litoral

Sursă foto: Dreamstime