UPDATE: DREPT LA REPLICĂ OFICIAL MICUTZU (COSMIN NEDELCU):

Casa de Avocatură ONV LAW solicită corectarea titlurilor și articolelor de presă tendențioase, care denigrează imaginea actorului și publicarea prezentului Drept la Replică  

București, 20.08.2021 – Casa de Avocatură ONV LAW, în numele clientului Cosmin Nedelcu – Micutzu, solicită tuturor canalelor media care au publicat / difuzat în ultimele zile titluri, articole și reportaje neadevărate, tendențioase și defăimătoare la adresa actorului cu privire la evenimentele petrecute în seara zilei de duminică, 15.08.2021, corectarea acestora și publicarea prezentului Drept la Replică, în formă integrală. 

Facem precizarea că majoritatea reprezentanților media nu au verificat acuratețea faptelor sau au prezentat în manieră subiectivă/ selectivă / denaturat fragmente din declarația oficială postată pe canalul YouTube de către Micutzu (Cosmin Nedelcu)  și solicităm tuturor rectificarea titlurilor de presă, cat și a informațiilor prezentate publicului larg (care au afectat deja imaginea actorului), după cum urmează:  

  • SOLICITĂM PUBLICAȚIILOR ONLINE  SĂ MODIFICE TITLURILE DEFĂIMĂTOARE ȘI CONȚINUTUL ARTICOLELOR PUBLICATE (ACTIVE ÎN MEDIUL ONLINE) CARE NU RESPECTĂ REALITATEA ȘI SĂ REDEA INFORMAȚIILE ÎN CONFORMITATE CU CELE PREZENTATE MAI JOS. 

 

  • SOLICITĂM TUTUROR CANALELOR MEDIA (PRESĂ SCRISĂ, TV, RADIO, ONLINE) REDAREA INTEGRALĂ A PREZENTULUI DREPT LA REPLICĂ.

Mențiuni privitoare la faptele neadevărate promovate în ultimele zile:

  • Conflictul nu a fost provocat de Micutzu – Cosmin Nedelcu, așa cum rezulta din titlurile care au în prim-plan numele actorului, ci de o persoană care s-a recomandat drept „judecător militar” – va invităm să verificați acuratețea datelor în înregistrarea video disponibilă aici. Actorul și cele două persoane apropiate acestuia, care îl însoțeau în seara de 15.08.2021 au fost cei agresați, așa cum se vede în materialul filmat. 

 

  • Reacțiile actorului nu au generat victime, astfel încât titlurile și informațiile potrivit cărora Micutzu ar fi „rupt un picior” sau alte afirmații similare sunt complet false și afectează demnitatea și imaginea acestuia. 
  • Conflictul nu a generat pagube materiale provocate de Micutzu – Cosmin Nedelcu, astfel încât titlurile și informațiile din presă potrivit cărora acesta a devastat o terasă”, „a spart vitrine”, etc. sunt de asemenea false. 
  • Actorul a oferit o declarație poliției, în calitate de martor, nu a fost „reținut” sau „ridicat” de poliție, astfel cum este redat în unele dintre materialele de presă. 

Micutzu (Cosmin Nedelcu) înțelege că, prin natura statutului de persoană publică, evenimentele au constituit un subiect de presă. Vă solicităm însă, tuturor reprezentanților media, să redați evenimentele într-o manieră obiectivă, respectând adevarul și acuratețea faptelor. 

Actorul mulțumește pentru toate mesajele de susținere din partea publicului larg și a unora dintre reprezentanții presei, precum și tuturor jurnaliștilor care au redat neutru și obiectiv evenimentele petrecute în seara zilei de duminică sau care au publicat / difuzat deja integral clarificările transmise de acesta prin intermediul înregistrării video de mai sus.   

Știre inițială:

Cosmin Nedelcu, pe numele său de scenă, Micutzu, a comentat întâmplările petrecute weekend-ul trecut. Potrivit ultimelor informații, actorul de stand-up comedy și logodnica sau au ajuns să depună plângere în urma situației.

În ceea ce privește șirul evenimentelor, actorul susține că scandalul ar fi început după ce un individ l-ar fi înjurat pe stradă fără niciun motiv. Enervat de cele auzite, Micutzu ar fi lăsat pungile de cadouri pe stradă, întorcându-se la individu-l respectiv să îi explice că nu este bine cum reacționează.

„Omul din spate a început să mă înjure. Am lăsat pungile cu cadouri în stradă, acolo, ca să mă întorc la băiatul respectiv să îi explic că nu e ok să vorbească așa cu mine și să îi arăt într-adevăr degetul”, a spus Micutzu în cadrul unui video.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în centrul Capitalei 

Totodată, el a mai precizat că nu ar fi reacţionat dacă iubita şi prietenul lui nu ar fi fost agresaţi şi umiliţi. În același timp, icutzu susţine că nu el a fost cel care a provocat scandalul şi că a ajuns la Poliţie doar pentru a depunde plângere pentru violenţă pe numele celui care i-a lovit prietenul şi iubita.

Actorul de stand-up comedy a man precinct că atitudinea individului care i-a adresa injurii nu a fost nicidecum una prietenoasă.

„Nu a venit pe modul „dragul meu prieten, dragul meu cetățean al României”. Nu e ok să vorbești așa cu mine. În acel moment un apropiat de la terasă s-a ridicat pe modul bodyguard și s-a pus în față mea foarte agresiv. Din spate vine Dumitrița prietena mea, ăsta o împinge. Eu spun „dacă mai pui mâna pe ea te omor”. Dumitrița după ce e împinsă îi pune mâna pe umăr și îi spune să se liniștească și să se întoarcă la masă”, a mai adăugat el.