Tot mai multe fenomene inexplicabile în România. Trecătorii au filmat în Pitești cu vârtej de praf format fără să existe o posibilă explicație viabilă.

Asemănător unei tornade, fuiorul a surprins pe toată lumea, în condițiile în care vântul nu bătea în zonă.

Vârtejurle de praf nu au periculozitatea tornadelor și nu pun viețile oamenilor în pericol, susțin specialiștii.

Tot mai multe fenomene inexplicabile în România. Vârtejuri asemănătoare cu niște tornade

Fenomen rar la Pitești: Un vârtej de praf s-a format din senin, fără ca vântul să bată cu putere.

În imagini se vede cum praful este ridicat de la sol. Martorii au spus că s-a format din senin, fără să bată vântul cu putere în zonă.

Specialiștii spun însă că astfel de fenomene sunt rare la noi în țară. Se formează atunci când suprafața solului este puternic încălzită de radiația solară.

Vârtejul de praf nu este la fel de periculos ca o tornadă și nu a pus în pericol viața oamenilor, potrivit digi24.ro.

Nu este însă primul fenomen de acest tip surprins în România.

Fenomen similar în Timișoara

Un vârtej de praf, înalt de 10 metri, a putut fi văzut la sfârșitul lunii iulie lângă Timișoara. Deși vântul nu bătea aproape deloc, se mișca precum o mini tornadă.

Vârtejul, înalt de aproximativ 10 metri, cu aspect de tornadă, se mișca amețitor pe marginea Drumului Național 6 Timișoara – Lugoj, în condițiile în care vântul aproape că nici nu adia, au declarat martorii.

Ei au pus pus fenomenul pe seama faptului că în apropiere este un pasaj rutier, care ar putea amplifica felul în care se manifestă curenții de aer în zonă, dar și prezența unui depozit de materiale de construcție.

Mai mulți conducători auto aflați în trafic în acel moment au încetinit pentru a urmări fenomenul ce se petrece tot mai des în zona Banatului.