Se schimbă vremea: Scăpăm de caniculă! Meteorologii prevestesc mari căderi de apă sub forma ploilor, dar și a grindinei.

Vor apărea fenomene de instabilitatea atmosferică, a căror intensitate va fi mult mai puternică în zonele de munte.

Se schimbă vremea: Scăpăm de caniculă! Vine un front rece atmosferic

”In zilele urmatoare, un front rece atmosferic va ajunge in tara noastra. Treptat, va ajunge in est. Se vor semnala intensificari ale vantului, averse, mai ales marti dupa-amiaza, dar si spre seara, fenomene electrice, poate si caderi de grindina, dar si caderi mari de apa.

Acest front atmosferic va determina si scaderi atmosferice. Marti si miercuri, va fi inca destul de cald, peste 30 de grade, pe joi, temperaturile vor scadea usor, cu maxime de la 21 de grade, in nordul Moldovei, la 28 de grade, in sudul teritoriului”, a declarat meteorologul Alina Șerban, intr-o interventie la Realitatea PLUS.

”Acest front atmosferic va determina si scaderi atmosferice. Marti si miercuri, va fi inca destul de cald, peste 30 de grade, pe joi, temperaturile vor scadea usor, cu maxime de la 21 de grade, in nordul Moldovei, la 28 de grade, in sudul teritoriului”, a mai spus Alina Șerban.

Scad temperaturile și în Capitală

In Capitala, luni va fi cald, temperaturile vor atinge 32-33 de grade, cerul va fi variabil, dar mai mult senin.

Marți, vremea va fi in general frumoasa, cu 31-32 de grade, dar, de la mijlocul saptamanii, situatia se va schimba si aici.

Valorile termice vor fi in scadere joi si vineri, temperaturile vor cobori pana la 26-27 de grade.

Vreme frumoasă pe litoral

Pe litoral, va fi destul de bine, nu vor fi ploi, temperaturile vor fi placute, 26-27 de grade, apa marii va avea 23-24 de grade.

Este foarte probabil ca, la mijlocul sapamanii, sa apara si aici fenomene de instabilitate atmosferica, dar de scurta durata.

In zonele montane, instabilitatea atmosferica va aparea pe o perioada de timp mai mare.

În prezent, ”temperaturile ating, cu precadere in Banat si Oltenia, pragul canicular de peste 30 de grade.

In zona Moldovei, temperaturile vor fi mai scazute, apropiat de normal. Vor fi 27 de grade in vestul Transilvaniei si in nordul Moldovei, 34-35 de grade in regiunile vestice si sud-vestice”, a precizat meteorologul.

Sursa foto: Dreamstime.