Cu multă gheață

Cu multă gheață
Ultima modificare în 24 iulie 2015, 06:36
Un ingredient esențial pentru orice cocktail, în timpul verii, gheața, potențează gustul alcolului, eliberează aromele, păstrează prospețimea băuturii.

Dacă vrei să găzduiești o petrecere în mijlocul verii, când codurile de avertizare și indicele de confort termic devin subiectul preferat al știrilor, nu poți să uiți de gheață. Înainte de a face orice listă de băuturi sau rețete trebuie să te asiguri că ai în congelator o cantitate suficientă.

Minimum un sac, pentru că vei avea nevoie. O băutură cu mai mult sau mai puțin alcool, servită într-o zi caniculară fără multă gheață, riscă să devină un ceai sau chiar o bombă cu ceas. Gheața trebuie să fie prezentă peste tot. În băuturi, în frapiere, în cutiile frigorifice. Și trebuie să fie din belșug. Pentru că, până la urmă, este destul de ușor de făcut sau de procurat.

Gheața este un ingredient esențial pentru orice cocktail indiferent de temperatura de afară. Ea potențează gustul alcolului, eliberează aromele, păstrează prospețimea băuturii și asigură un melanj fericit între ingrediente. În plus, este un factor de hidratare, în condițiile în care alcoolul are, în esență, efectul opus.

Există o mulțime de prejudecăți legate de gheață. Cele mai răspândite sunt legate de faptul că ea îți diluează băutura, ca atunci când o „botezi“ cu apă. În măsura în care folosești cuburi de gheață bine făcute și îți dozezi cantitățile cu simț de răspundere, băutura ta din pahar ar trebui să se termine înainte ca gheața să se topească. De aceea trebuie să începi orice cocktail punând gheață din belșug, cum ați observat probabil că procedează și barmanii profesioniști.

Deși sunt multe cuburi de gheață în pahar, fiecare dintre ele se va topi mai încet, iar băutura o să rămână și rece și relativ nediluată, iar tu n-o să fii pus în situația neplăcută de a bea cocktailul mai repede decât ai vrea, ca să apuci să te bucuri de el înainte să se încălzească și să-și piardă farmecul.

Cuburile de gheață pe care le folosești trebuie să fie rotunde și mari, ca să reziste mai mult timp. Cele pe care le faci de obicei în tăvițele de la congelator au multe muchii, sunt mici și se topesc mai repede. Acum multe dintre benzinăriile mari au cuburi gheață la sac, iar asta e o soluție bună, mai ales dacă nu ai avut timp să te pregătești din timp și să-ți faci gheață acasă. Când pui gheață la făcut în congelator folosește apă plată îmbuteliată. Astfel cuburile vor fi clare, transparente, fără impurități. Apoi păstrează-le la o temperatură foarte scăzută, de minim -25 de grade. Cu cât gheața este mai rece, cu atât băutura devine mai rece înainte ca gheața să apuce măcar să se topească.

De asemenea, trebuie să știi că apa caldă îngheață mai repede decât cea rece. Oricât de ciudat ar suna, fenomenul de suprarăcire este un fapt demonstrat științific. Prin urmare, dacă ești în criză de timp folosește apă călduță. Iar dacă folosești pungi de gheață fă-le loc în congelator în așa fel încât să nu se atingă prea mult între ele.

Cocktailuri înghețate

În Statele Unite și, mai nou, și în Anglia sunt la modă cocktaiurile înghețate. Ce poți să-ți dorești mai mult într-o după-amiază caniculară decât un cocktail fructat care să rămână răcoritor cât mai mult timp? Iată două rețete pe care le puteți face și voi acasă:

Jaliscito

Pune 125 de grame de zahăr, 250 de grame de apă și sucul unei lămâi într-o tigaie și lasă-le la foc mic să fiarbă aproximativ 5 minute. Apoi adaugă 7ml de suc de lime și amestecă bine. Ia un sfert de pepene roșu (cca 300 de grame de miez) și fă-l piure în blender. Adaugă apoi siropul răcit, 6 linguri de  tequila, 2 linguri de Grand Marnier și 2 de sirop de agave și amestecă-le bine. Pune lichidul într-un recipient termorezistent și apoi ține-l la congelator minimum 6 ore. Nu uita sa-l mai amesteci o dată la 2 ore. Înainte cu 10 minute de a-l servi, mai trece-l o dată prin blender.

Blueberry Julep

Pune 125 de grame de zahăr, 250 de grame de apă și 3-4 tulpini de mentă la foc mic să fiarbă pentru 5 minute. Apoi lasă menta să se infuzeze vreme de 30 de minute. Pune 250 de grame de coacăze negre și șase linguri de bourbon în blender și amestecă bine. Apoi adăugă siropul, cu tot cu frunzele de mentă și amestecă bine până se face un piure fin. Pune apoi amestecul într-un recipient la congelator vreme de două ori, amestecând din când în când.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www.theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: theliquorstore.

Etichete:
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Cu multă gheață

Cu multă gheață
Gheața e un ingredient necesar pentru orice băutură spirtoasă sau mixată. În mod normal, ea nu trebuie să vă lipsească din congelator niciodată. Iar în sezonul cald ar trebui cumpărată cu sacul

Dacă vrei să găzduiești o petrecere în plin sezon cald, când orice băutură trebuie să fie mai ales răcoritoare, nu poți să uiți de gheață. Înainte de a face orice listă de băuturi sau rețete, trebuie să te asiguri că ai în congelator o cantitate suficientă. Minimum un sac, pentru că vei avea nevoie. Gheața trebuie să fie prezentă peste tot. În băuturi, în frapiere, în cutiile frigorifice. Și trebuie să fie din belșug. Pentru că, până la urmă, este destul de ușor de făcut sau de procurat.

Gheața este un ingredient esențial pentru orice cocktail, indiferent de temperatura de afară. Ea potențează gustul alcoolului, eliberează aromele, păstrează prospețimea băuturii și asigură un melanj fericit între ingrediente. În plus, este un factor de hidratare, în condițiile în care alcoolul are, în esență, efectul opus.

Există o mulțime de prejudecăți legate de gheață. Cele mai răspândite sunt legate de faptul că ea îți diluează băutura, ca atunci când o „botezi“ cu apă. În măsura în care folosești cuburi de gheață bine făcute și îți dozezi cantitățile cu simț de răspundere, băutura ta din pahar ar trebui să se termine înainte ca gheața să se topească. De aceea, trebuie să începi orice cocktail punând gheață din belșug, cum ați observat probabil că procedează și barmanii profesioniști. Deși sunt multe cuburi de gheață în pahar, fiecare dintre ele se va topi mai încet, iar băutura o să rămână și rece și relativ nediluată, iar tu n-o să fii pus în situația neplăcută de a bea cocktailul mai repede decât ai vrea, ca să apuci să te bucuri de el înainte să se încălzească și să-și piardă farmecul.

5 cocktailuri cu gheață mărunțită

Cocktailuri făcute cu gheață mărunțită pot fi o găselniță bună când e cald afară. Americanii le adoră și pe multe dintre ele le numesc „julep“ sau „frosty“. Sunt servite, de obicei, în recipiente de metal care țin băutura rece mai mult timp și împiedică gheața să se topească prea repede. Iată cinci dintre cele mai cunoscute:

Moscow Mule

Umpleți un pahar mediu cu gheață pisată până la mijloc, turnați o măsură de votcă, două măsuri de ginger beer și stoarceți o jumătate de lime. Amestecați bine apoi mai adăugați gheață pisată până sus și decorați cu o felie de lime

Merchant’s wife

Zdrobiti două-trei cuburi de pepene roșu într-un shaker, adăugați o măsură de gin, una de Aperol, o jumătate de măsură de suc de lime și o jumătate de măsură de sirop de agave sau miere. Amestecați bine ingredientele și apoi strecurați-le într-un pahar pântecos de vin alb, plin pe jumătate cu gheață mărunțită

Crush and Swizle

Într-un shaker plin pe jumătate cu gheață, amestecați două măsuri de suc de rodii, o măsură de rom alb și câțiva stropi de miere. Strecurați apoi rezultatul într-un pahar mediu de bar plin pe jumătate cu gheață pisată și completați până sus cu prosecco

Mint Julep

Frecați ușor gura unui pahar de metal cu câteva frunze de mentă apoi lăsați frunzele în pahar și umpleți-l până la vârf cu gheață pisată. Stoarceți peste o jumătate de lime, adăugați câțiva stropi de miere sau sirop de zahăr și apoi două măsuri de bourbon. Amestecați bine și apoi mai adăugați gheață pisată până cade din pahar.

Gin-gin Mule

Într-un shaker zdrobiți ușor câteva frunze de mentă. Adăugați apoi gheață până la mijloc, câțiva stropi de miere sau sirop de zahăr, o măsură de fresh de lime și o măsură și jumătate de gin. Amestecați bine apoi strecurați rezultatul într-un pahar mediu de bar plin pe jumătare cu gheață mărunțită. Apoi adăugați până sus ginger beer și decorați cu o felie de lime.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www.theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: theliquorstore.

Etichete:
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook