Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Braşov, că dincolo de evaluarea campaniei organizaţiei judeţene, a discutat cu candidaţii partidului despre proiecte de interes local, pe care le cunoaşte din perioada în care era prim-ministru, iar în acest sens cel mai important este aeroportul de la Ghimbav.

„Şi mă refer la proiectul aeroportului, care a început în perioada în care eram premier şi pe care l-am finanţat din fonduri guvernamentale, care însă s-a împotmolit după construirea pistei, iar acum se încearcă foarte timid să fie reluat şi să se finalizeze terminalul şi semnalizarea pistei, lucrări pe care le-am văzut şi sunt într-o formă incipientă”, a afirmat Tăriceanu.

Finalizarea aeroportului, obiectivul ALDE la Brașov

El a menţionat că reprezentanţii ALDE Braşov au, de asemenea, proiecte de dezvoltare economică şi turistică a judeţului şi municipiului reşedinţă, subliniind nevoia unui parteneriat între primărie, CJ şi mediul universitar pentru dezvoltarea oraşului Braşov.

Finalizarea aeroportului este obiectivul candidatului ALDE la funcţia de preşedinte al CJ Braşov, Aristotel Căncescu. Candidatul ALDE a menţionat că acesta a fost început în perioada mandatului său în fruntea CJ Braşov. De asemenea, Căncescu a mai spus că printre obiectivele sale se numără construirea spitalului regional „cu fonduri europene şi guvernamentale” şi „continuarea proiectelor pentru pensionari, promovate în mandatul său anterior”.

Aristotel Căncescu candidează în tandem cu Gheorghe Ialomiţeanu, fost ministru PDL, care şi-a asumat candidatura din partea ALDE pentru funcţia de primar al municipiului Braşov.

Liderul ALDE a fost de asemenea prezent la Sibiu, unde a lansat săgeți la adresa liberalilor spunând că PNL a ajuns „o tarabă politică”, unde „se cumpără aleşi locali, candidaţi la alegerile locale, parlamentari”.

„Am văzut lista şi de la consiliul municipal Sibiu şi de la Consiliul Judeţean, am văzut şi o parte dintre candidaţi şi cred că trebuie să fim cu toţii şi conştienţi şi mândri că reprezentăm în România, liberalismul (…) pentru că PNL-ul nu mai este un partid liberal, din păcate, o spun cu mare regret. Partidul a fost preluat încet de PDL şi de spiritul lui Băsescu şi astăzi, ceea ce văd este un spectacol jalnic pe care preşedintele partidului şi ceilalţi membri îl desfăşoară în ochii tuturor. PNL-ul a ajuns un fel de tarabă politică în care se negociază, cuvântul ‘negociază’ este un cuvânt frumos până la urmă. Văd că se cumpără aleşi locali, candidaţi la alegerile locale, parlamentari. Tot ce se poate se vinde şi se cumpără”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.