Nu există niciun fel de dubiu. PSD are aliați clari în demersul de a da jos Guvernul. ALDE va vota moţiunea de cenzură „cu două mâini”, cu regretul că aceasta nu a venit mai devreme, „probabil din dorinţa de a nu îngreuna situaţia medicală din ţară”, a afirmat, duminică, într-o postare pe Facebook, liderul formaţiunii politice, Călin Popescu-Tăriceanu.

Tăriceanu îl amenință pe Orban!

„Noi, cei de la ALDE, vom vota moţiunea cu 2 mâini! O vom vota cu regretul că ea nu a venit mai devreme, probabil din dorinţa de a nu îngreuna situaţia medicală din ţară. Cu sau fără criză medicală, acest guvern trebuie să plece, pentru că oricum nu se ocupă de criza medicală şi mai ales de cea economică. Pentru ei totul este doar motiv de campanie electorală şi de a-şi umple buzunarele din contracte dubioase”, a afirmat Tăriceanu, în postarea citată.

Acesta a precizat că, în prezent, se nu poate şti rezultatul votului, „pentru că, în ultimele zile, PNL a pus la bătaie toate resursele materiale ale guvernării pentru a cumpăra parlamentari în scopul rămânerii la putere”.

„Nu ştim dacă moţiunea va trece, pentru că în aceste ultime zile PNL a pus la bătaie toate resursele materiale ale guvernării pentru a cumpăra parlamentari în scopul rămânerii la putere. Nu ştim câte conserve mai sunt ascunse prin partide şi pe câte dintre ele este sistemul dispus să le sacrifice, dar, indiferent de rezultatul votului, românii au dat de mult un vot de blam guvernului Iohannis-Orban.Motivele putem să le vedem cu toţii: o economie care se prăbuşeşte, peste un million de şomeri, corupţie şi afaceri necurate, lipsă de idei şi de măsuri pentru începerea şcolii, încăpăţânarea de a găsi bani pentru orice mai puţin pentru majorarea, conform legilor, a pensiilor şi alocaţiilor”, a spus liderul ALDE.

Conform acestuia, dacă guvernul va cădea, „atunci vom avea unul cu 3 priorităţi: deschiderea în siguranţă a şcolilor, gestionarea crizei medicale şi organizarea într-un mod democratic a alegerilor”.