Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a luat o poziţie extrem de fermă înaintea votului la moţiunea de cenzură: parlamentarii PSD care nu se prezintă sau “votează invers” luni nu mai fac parte din Partidul Social-Democrat, a anunţat, duminică, Grindeanu.

Întrebat câţi parlamentari PSD vor fi în plen la votul pe moţiune, Sorin Grindeanu a răspuns: “Toţi. Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere”.

El a precizat că PSD se bazează “sută la sută” pe parlamentarii partidului.

“Eu am convingerea că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună luni, de la ora 14:00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată “Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, scrie Agerpres.

Sorin Grindeanu a renunţat la un salariu uriaş pentru a face parte din echipa lui Marcel Ciolacu

După ce recent a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD, fostul premier Sorin Grindeanu a anunţat public că va renunţa la postul extrem de bine plătit pe care-l deţine în prezent.

Sorin Grindeanu este, în prezent, preşedintele ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) şi este obligat prin lege ca, în termen de 90 de zile, să aleagă între cele două funcţii. Liderul PSD a declarat că va demisiona în luna septembrie din fruntea ANCOM.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sorin Grindeanu va renunţa la un salariu fabulos. Potrivit documentului, acesta a avut un venit în fruntea ANCOM în anul 2019 de 528.221 lei, adica un venit net de circa 44.000 de lei pe lună.