PSD are speranţe mari pentru înlăturarea Cabinetului Orban prin moţiunea de cenzură ce va fi votată luni, însă iată că apar şi primele trădări. Senatorul Vasile Ilea, ales pe listele PSD Cluj, însă aflat acum în tabăra lui Victor Ponta, a anunţat că nu va vota moţiunea.

El se justifică prin faptul că demersul nu ar fi nici corect și nici serios, fiind făcut doar în scop electoral pentru congresul la care Marcel Ciolacu a devenit preşedintele plin al partidului. Mai mult, Vasile Ilea a declarat că echipa lui Marcel Ciolacu, care a preluat recent conducerea Partidului Social Democrat, nu va putea aduce stabilitatea în ţara noastră, în condiţiile în care România se află într-un moment deosebit din punct de vedere medical şi nu are nevoie de instabilitate.

“Cu siguranță, stabilitatea nu va fi adusă de echipa lui Ciolacu”, a precizat fostul senator PSD.

Vasile Ilea mai are două argumente solide împotriva moţiunii de cenzură

Vasile Ilea mai vine cu un argument: Curtea Constituţională încă nu s-a pronunțat cu privire la sesizarea făcută de Executiv privind situaţia conflictuală între Guvern, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte, generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, notează Făclia de Cluj.

“După părerea mea, nu cred că se poate vota moțiunea înainte să avem o decizie a CCR cu privire la această situație conflictuală semnalată de Guvern”, spune Vasile Ilea. În plus, el mai atrage atenţia că termenul pentru supunerea la vot a moțiunii era de trei zile, iar acesta a expirat duminică, 23 august.

Vasile Ilea a fost ales senator pe listele PSD Cluj, însă în iulie 2019 și-a înaintat demisia din partid. Ulterior, parlamentarul clujean s-a înscris în Pro România.