Călin Popescu-Tăriceanu a lansat joi pe internet un mesaj de-a dreptul șocant, în care acuză Guvernul că îi condamnă la moarte pe cei care suferă de boli cronice în România.

”Guvernanții noștri se joacă de-a Dumnezeu! Doar așa se poate explica ușurința și seninătatea pe care o afișează atunci când golesc spitalele de bolnavi cronic sau, mai rău, înghesuie în spitale bolnavi de coronavirus cu bolnavi cu alte afecțiuni.

”Rata de mortalitate este uriașă”

Fac asta deși chiar ei ne spun că rata de mortalitate este uriașă la persoanele care se infectează cu coronavirus având și alte boli. Comorbidități, cum zic ei în păsăreasca lor!

Cu alte cuvinte, guvernanții îi condamnă la moarte pe mulți bolnavi de cancer, boli cardiace, diabet etc, care în perioada asta nu pot beneficia de îngrijirile de care au nevoie sau sunt expuși la infectare cu coronavirus. România are 7.000 de bolnavi de coronavirus și 3,5 milioane de bolnavi cronic. Chiar vreți să-i aveți pe conștiință pe toți acești romani, domnilor guvernanți?”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

”V-am atras atenția din timp că este necesar să organizați spitale suport sau alternative, cum vreți să le ziceți, unde să puteți trata bolnavii care nu sunt critici cu coronavirus. Voi o tineți în continuare cu tabere de corturi și chiar și pe acelea le țineți goale, gata pentru fotografii de campanie cu Președintele.

”Nu este nevoie de ordonanțe militare fără rost”

Există soluții pentru cei 3,5 milioane de suferinzi. Există doctorii care i-au tratat și așteaptă să-i trateze în continuare. Dați-le echipamente de protecție și dați-le spațiile înapoi, pentru că ei știu ce au de făcut”, a adăugat el.

”La fel de criminal este ca ați lăsat zeci de gravide să se infecteze cu coronavirus. Dormiți bine noaptea când vă gândiți la copiii care vor veni pe lume? Era atât de complicat să aranjați locații unde să fie ferite de virus? Dacă nu aveați loc la stat, puteați să faceți o înțelegere cu oricare clinică privată unde să decontați aceste nașteri și unde să fie complet izolate și în siguranță.

Dar pentru genul ăsta de idei nu este nevoie de ordonanțe militare fără rost, ci e nevoie de inimă! Ori voi dovediți cu fiecare zi ce trece că nu o aveți!”, acuză fostul președinte al Senatului.