Israel va suspenda începând de luni, 25 ianuarie, traficul aerian internaţional de pasageri. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, transmite Reuters.

”Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

Subliniăm faptul că noua măsură luată de Israel va intra în vigoare luni, de la ora 22:00 GMT.

Israel a decis închiderea granițelor aproape complet

Amintim că Israelul a decis închiderea granițelor aproape complet încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Numai cetățenii care aveau pașapoarte israeliene putea intra în țară și urmau să intre în carantină.

Tot duminică guvernul premierului Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, ”pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei. Dar titularul acestui portofoliu, ministrul Yoav Galant, a declarat că încă este prea devreme pentru a spune dacă şcolile vor putea fi redeschise începând din februarie.

Israelul desfăşoară cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-COVID-19, fiind prima ţară care a reuşit să-şi vaccineze cel puţin cu prima doză un sfert din populaţie.

Suedia a decis să închidă granița cu Norvegia

Europa se cutremură din cauza noii mutații a coronavirusului. Duminică, Suedia a anunțat că își va închide temporar granița cu Norvegia, din cauza mutaţiei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2.

Această mutație a determinat instituirea unui lockdown în zona capitalei norvegiene Oslo, transmite Reuters.

Autoritățile suedeze au subliniat că sunt exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri, care va fi în vigoare până pe 14 februarie, lucrătorii transfrontalieri, transportatorii şi cei care călătoresc pentru motive familiale.

De asemenea, Suedia a prelungit din acelaşi motiv interdicţia de intrare pentru persoanele venite din Marea Britanie şi Danemarca.

Sursă foto: Dreamstime