Prognoza meteo, 30 martie. Vremea continuă să se încălzească

Meteorologii informează că vremea de marți va fi una frumoasă și că majoritate regiunilor vor avea parte de soare. În ceea ce privește zona de sud-vest, vor mai fi înnorări, maximele situându-se între 9 și 17 grade Celsius.

Prognoza meteo pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan soarele se va arăta trecător. Nu este exclusă apariția câtorva ploi slabe. Vântul va avea unele intensificări, iar pe litoral vor fi temperaturi mai mici decât cele normale pentru această perioadă.

În Moldova sudică și nordul Munteniei vremea va fi puțin mai caldă. În zonele mai joase găsim vreme schimbătoare, dar în rest avem soare în cea mai mare parte a zilei.

În jumătatea de nord a Moldovei și Bucovina vom avea parte de vreme însorită. În Bucovina se vor mai aduna noi, însă precipitațiile sunt reduse.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor exista scurte momente cu soare, maximele având valori nominale normale pentru data din calendar. După orele prânzului se vor înregistra 12…3 grade Celsius.

Meteorologii precizează că în ținuturile vestice o să fie puțin mai cald, chiar dacă vor apărea câțiva nori. În ceea ce privește temperaturile, acestea vor avea valori similare cu cele de luni.

În Transilvania, atmosfera va fi plăcută și nu vor exista prea mulți nori. Chiar dacă valorile termice ajung la 13 grade Celsius, noaptea, în depresiuni, va apărea bruma.

În ceea ce privește zona Olteniei, aici se vor înregistra temperaturi de 17 grade Celsius la Drobeta Turnu-Severin.

În ținuturile sudice, avem parte de soare, temperaturile ajungând la 14…15 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Marți, la munte, vremea va fi mai caldă decât cea de luni. Totuși, după-amiaza și seara se vor aduna nori și este posibil să plouă sau să cadă lapoviță. În ceea ce privește vântul, acesta va avea unele intensificări la altitudini mari.

Miercuri temperaturile mai cresc puțin. Vor fi scurte momente însorite, iar pe spații mici o să plouă sau o să cadă lapoviță. Vântul va sufla mai tare pe crestele masivelor sudice.

Joi soarele se arată trecător, iar în Carpații Orientali se anunță ploi și lapoviță. În restul zonei montane, precipitațiile apar doar pe spații mici.

Vineri vremea devine instabilă. Treptat, norii se înmulțesc, iar după-amiaza și seara apar averse însoțite de descărcări electrice. Vântul vă agita atmosfera în zona înalta de munte.

Vremea în București

În București prindem vreme frumoasă. Va domina atmosfera însorită, vântul va fi activ, iar la amiază se vor atinge 15 grade. Noaptea, norii apar sporadic, iar temperatura coboară până la 4 grade Celsius.

Miercuri soarele se arată trecător, iar termometrele vor indica tot 15 grade. În noaptea de miercuri spre joi e posibil să apară câteva ploi slabe.

Joi avem soare în cea mai mare parte a zilei. Se face puțin mai cald, iar maxima va atinge 16 grade.

Vineri vremea se încălzește, iar temperatura urca până la 20 de grade. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, dar în noaptea de vineri spre sâmbătă se înnorează și s-ar putea să plouă slab.

Sursă foto: Dreamstime