Prognoza meteo ANM. Vremea se schimbă radical. Alertă Cod Galben în mai multe zone din România

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni, avertizări nowcasting cod galben de vânt puternic în mai multe localități. Vremea va suferi modificări esențiale. Potrivit prognozei meteo, a fost emis COD  GALBEN care este valabil de la 29-03-2021 ora 16:00 până la : 29-03-2021 ora 20:00.

Avertizarea se va face resimțită în județele Galaţi, Iaşi și Vaslui. ANM a avertizat că se vor semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16.00, în localități din județele Tulcea, Galați, Vaslui, Iași și Constanța, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 65 km/h.

Averizare ANM de Cod Galben 

Totodată, ANM a emis și avertizare de COD GALBEN, care este valabilă de la 29-03-2021 ora 16:00 până la 29-03-2021 ora 20:00. Sunt vizate județele Constanta și Tulcea. În aceste zone, vremea se va schimba radical. Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 – 60 km/h.

Prognoza meteo ANM. Vremea se schimbă radical. Alertă Cod Galben în mai multe zone din România

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Potrivit prognozei, vremea se anunță rece pentru zona de N-E a României. Se vor semnala, pe alocuri, precipitații, iar vremea nu va depăși 9 grade Celsius. Deşi vor fi posibile unele oscilaţii de la o zi alta, cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de un regim termic în general apropiat de cel specific perioadei din an, respectiv maxime de 14…16 grade şi minime de 4…6 grade, posibil cu valori mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații locale şi temporare, estimate a fi în general slabe cantitativ, va fi în creştere după data de 28 martie şi în special în ultimele zile ale intervalului de referinţă”, anunță meteorologii.

Prognoza meteo ANM. Vremea se schimbă radical. Alertă Cod Galben în mai multe zone din România