Se schimbă vremea total în România. Meteorologii vin cu noi date despre temperaturile de astăzi, dar şi despre cele din primele zile ale săptămânii viitoare.

Prognoză meteo ANM

Astăzi vremea devine caldă în sud și în sud-est, pe unde se ating 20 de grade, dar în celelalte zone se răcește, iar în nord-est la amiază vor fi valori modeste, de 6-7 grade Celsius. Ploile apar local în nordul, centrul și nord-estul țării, iar spre seară o să plouă și prin sud-est.

În zona de munte vor fi precipitații mixte și vântul se intensifică în toată țara. În Dobrogea și Bărăgan avem vreme frumoasă, până spre seară, când se adună norii și vin ploi pe suprafețe restrânse. Vântul va avea intensificări iar temperaturile vor continua să crească.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită însă din a doua parte zilei o să plouă și vântul va sufla cu viteze de până la 55 km/h. Se încălzește și se ating 20 de grade Celsius, valori ridicate pentru finalul lunii martie.

În nordul Moldovei și în Bucovina vor fi înnorări și perioade cu ploaie, dar apare și soarele pe parcursul zilei și vântul se întețește. În zona Bucovinei se răcește și vor fi valori modeste de 6-7 grade, dar în rest temperaturile urcă până la 16 grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, se mai adună norii și vor aduce averse locale iar maximele termice, se opresc pe la 12 grade Celsius.

În ținuturile vestice, predomină vremea frumoasă și ploile apar doar sporadic. Se răcorește ușor și la amiază vor fi cel mult 15 grade.

În Transilvania sunt anunțate ploi locale, iar acum dimineața este frig mai ales în depresiuni, pe unde a apărut și un pic de ceață. Mai târziu se încălzește treptat și temperaturile urcă până la 13 grade. Vântul se întețește iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși viteze de 60…70 km/h.

În sud-vest, ne așteaptă o zi frumoasă și se mai încălzește puțin față de ieri. Norii apar destul de rar iar în sudul Olteniei vântul va avea intensificări cu viteze de 45….55 km/h. Amiaza ne-aduce maxime în jur de 18 grade- valori mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată.

În sudul țării se anunță soare și vreme bună până spre seară, când se adună norii și vin câteva ploi pe suprafețe restrânse. Temperaturile vor continua să crească și vor ajunge până la 19-20 de grade, în Lunca Dunării.

Vremea pentru luni

Luni se răcește și în regiunile sudice și în cele sud-estice și vom avea temperaturi puțin mai mici decât ar fi normal la această dată. Norii vor fi numeroși în nord-vestul, nordul și centrul țării, pe unde vin ploi slabe, iar la munte vor fi ninsori și lapoviță.

În celelalte regiuni, apare puțin și soarele iar spre seară, în Muntenia și Dobrogea e posibil să picure puțin. Vântul va fi mai intens în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest a țării, iar maximele se vor încadra între 8 și 16 grade.

Vremea pentru marți

Temperaturile se mențin scăzute pentru data din calendar. Înnorările persistă și vin ploi de scurtă durată, mai ales în jumătatea estică a țării. La munte vor fi precipitații mixte și vântul se menține activ la altitudini mari.

Miercuri va ploua slab în Dobrogea și sporadic în celelalte regiuni, iar la munte pe creste vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în regiunile sud-estice, iar în Dobrogea se vor atinge viteze de până la 55…60 km/h.

Vremea în București

În București, astăzi se încălzește puțin și vremea devine caldă pentru această dată; după prânz se vor înregistra în jur de 19 grade Celsius. În prima parte a zilei, atmosfera va fi placută, dar spre seară se adună norii și vor fi averse slabe, care pot fi însoțite și de fenomene electrice.

Luni se mai răcorește și vom avea o maximă de 14 grade. Soarele se arată trecător în prima parte a zilei, dar spre seară norii se înmulțesc și vor fi condiții de ploi de scurtă durată.

Marți se anunță vreme schimbătoare și câteva ploi trecătoare. Temperaturile continuă să scadă și la amiază vor fi cel mult 12 grade.

Miercuri se mai adună norii, însă șansele de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, iar spre seară norii se mai împrăștie. Temperatura maximă va fi de 13 grade, iar cea minimă de 2 grade.

Vremea la munte

La munte, vremea se strică și se răcorește. Vor fi înnorări și precipitații mixte, iar vântul va sufla mai tare în zona înaltă din masivele sudice, pe unde la rafală se vor depăși viteze de 60…70 km/h.

Luni înnorările persistă, se răcește ușor și așteptăm precipitații mixte în majoritatea masivelor.

Marți, vremea va fi schimbătoare, vor fi ploi de scurtă durată, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va avea intensificări pe crestele montane.

Miercuri se anunță vreme mai bună și se încălzește ușor. Mai apar câțiva nori, însă precipitațiile vor fi slabe și izolate. Se arată și soarele pe parcursul zilei și vântul va sufla mai tare în zona înaltă.