Administrația Națională de Metorologie (ANM) a emis prognoza meteo și a dat detalii despre cum va fi vremea. Astfel, la sfârșitul acesta de săptămână, 26-28 martie 2021, temperatura va mai urca în termometre. Cu toate acestea, ele se menţin scăzute pentru luna martie. Vântul va avea intensificări în regiunile estice şi în zona montană înaltă. Maximele termice vor fi între 5 grade în depresiuni şi vor ajunge până la 15 grade în Oltenia.

În Bucureşti, vineri vremea va fi închisă în primele ore ale zilei. Pe parcursul zilei, va ieși şi soarele. Vântul va fi insistent şi în termometre se vor inrgistra în jur de 13 grade Celsius. În zonele de munte, astăzi se încălzeşte, însă vremea se menţine rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, mai apar câţiva nori în zona Munţilor Apuseni şi vântul va avea intensificări pe creste. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceată.

Vineri 26 martie, în Dobrogea şi Bărăgan, vor fi înnorări temporare, poate şi câteva ploi slabe în Dobrogea, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea continuă să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi. Norii vor fi rari însă vântul va mai avea unele porniri pe parcursul zilei.

ANM anunță cum va fi vremea sâmbătă și duminică

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 2…3 grade peste cele de ieri. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă vreme bună în ansamblu. Se mai aduna norii, însă nu sunt anunţate precipitaţii. Și în vestul ţării, găsim soare şi vreme bună şi se mai încălzeşte uşor.

Pentru sâmbătă, prognoza ANM arată că va predomina vremea frumoasă. Temperaturile se vor apropia de cele normale. Pe seară şi în noaptea următoare, în jumătatea nord-vestică, apar precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie.

Duminică, în Lunca Dunării se vor atinge chiar şi 18 grade. În Bucovina vor fi doar 6-7 grade. Va ploua slab şi local în nord şi prin centru şi pe zone restrânse în nord-est, iar în sud iar în rest găsim vreme mai bună.