România, lovită de ninsori. Cod galben pentru 16 de județe. Prognoza meteo ANM

Potrivit ANM, codul galben de ninsori a fost prelungit de miercuri, 24 martie și va fi valabil până joi, 25 martie, ora 10:00. Meteorologii avertizează că vom avea parte de precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Judeţele avertizate sunt: Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Harghita.

Prognoza meteo miercuri, 24 martie

ANM a emis o avertizare de tip cod galben pentru Moldova și nord-estul Munteniei. Vor exista intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

A fost emis și o avertizare de cod galben pentru Carpații Meridionali și local Carpații Orientali, avertizare care va expira miercuri, la ora 21:00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.