Alertă de vreme rea. Cod galben de ninsori în mai multe zone din țară. Prognoza meteo ANM

Vești proaste pentru români. Vremea rea continuă în România. ANM a actualiazt alertele meteo. Potrivit meteorologilor, ninsorile vor continua la munte, dar și în Transilvania, Moldova, Oltenia și Muntenia.

Totodată, ANM a mai emis și un cod galben de ninsori puternice la munte. 18 județe sunt vizate de această avertizare meteorologică. Astfel, potrivit sursei citate, o informare meteo este în vigoare în intervalul vineri ora 11:00 – ora 20:00.

Mai exact, ninsorile vor continua în zona montană, dar și în Transilvania. Totodată, în Moldova și în zona deluroasă a Olteniei și a Munteniei vor predomina ninsorile. Sursa citată mai preciează că pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15 l/mp.

În ceea ce privește raportarea codului galbe, potrivit ANM, acesta este valabil în același interval și anunță că în zona Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în Munții Apuseni. Meteorologii susține că în aceste zone temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent deja depus.

Județe vizate de codul galben sunt Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Cluj, Bacău, Vrancea și Buzău.

Prognoza meteo ANM pentru luna martie

Vremea rea va mai continua și în următoarea săptămână. Potrivit meteorologilor, în perioada 22-29 martie, temperaturile se vor minține mult mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile din țară. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Temperaturile vor crește la începutul lunii Aprilie. Astfel, în perioada 29 martie – 5 aprilie, vremea se va încălzi și va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

De precipitații nu vor scăpa anumite zone ale țării. Meteorologii anunță ploi în special în zona Carpaților meridionali.