Vremea de astăzi va fi mai rece decât de obicei. Prognoza meteo de la ANM pentru ziua de miercuri vine cub zăpadă, vânt și viscol. O să ningă în centrul, estul şi sudul ţării. Vântul va sufla cu putere în zonele estice, iar la munte o să fie viscol.

Maximele pleacă de la minus 1 grad în depresiuni şi ajung pe la 9 grade în vest.

În Dobrogea şi Bărăgan, va fi o vreme schimbătoare. Aici se va instala vântul intens, lapoviţa şi ninsoarea, mai ales în a doua parte a zilei. Temperaturile se menţin la valori foarte scăzute pentru această perioadă şi se opresc pe la 5…6 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se răceşte faţă de ieri. După orele prânzului vor fi cel mult 4…5 grade. Vor fi nori, ninsori, iar vântul are intensificări susţinute.

Temperaturi scăzute și ninsori din plin

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, va fi destul de înnorat. O să ningă şi vântul va sufla cu putere. Vremea va fi friguroasă, cu temperaturi foarte scăzute, în jur de 2…3 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, temperaturile vor fi ceva mai ridicate. Aici va fi soare, înnorări trecătoare şi un pic de vânt. Va fi însă frig pentru acest moment al anului. Pe la amiază se vor înregistra 4…5 grade, iar la noapte vor fi minus 5 grade şi o să apară bruma.

În ţinuturile vestice, temperaturile vor fi de 8…9 grade. Dar şi așa, valori sunt mai scăzute decât ar fi normal. La noapte vor fi condiţii de brumă şi aici.

În Transilvania o să ningă, mai ales în zonele de munte, iar pe creste, vântul va sufla tare şi va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi de 5 grade. La noapte, în depresiuni se ating minus 10 grade.

Cum va fi vremea la București

Vreme rece avem şi în zona Olteniei. Va fi trecător și soare, însă vor fi și ceva precipitaţii slabe, îndeosebi ninsori. Maximele nu reuşesc să treacă de 7…8 grade.

În sudul ţării este vreme bună acum, dimineaţa, însă mai târziu se înnorează şi o să fie un pic de lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile, puţin mai scăzute decât ieri, se opresc pe la 5…6 grade.

În București, vremea rămâne rece. Va fi vânt  şi ninsoare slabă sau lapoviţă, spre seară şi după lăsarea nopţii. Maxima ajunge la 6 grade. La noapte, temperatura coboară până la minus 4 grade.

La munte se face mai frig decât ieri. O să ningă în Carpaţii Meridionali şi în Orientali, dar în celelalte masive se arată soarele. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90 Km/h şi asta înseamnă viscol şi vizibilitate redusă.

Prognoza meteo ANM pentru zilele care vin

Joi o să fie frig pentru această perioadă a anului. În sud, în est şi în zonele centrale va domina atmosfera închisă. O să ningă puţin sau o să cadă lapoviţă. Vântul va sufla mai tare în Carpaţii Meridionali şi în cei de Curbură, dar va avea intensificări şi în estul şi sud-estul ţării.

Vineri, temperaturile încep să crească. Cu toatre acestea, vremea rămâne rece pentru această perioadă, mai ales la inceputu zilei. În sud-est o să plouă slab sau o să fie lapoviţă. În rest găsim soare şi câţiva stropi de ploaie dimineaţa. În noaptea următoare o să fie bruma în nord, în centru şi în dealurile sudice.

Sâmbătă, se mai încălzeşte puţin şi ajungem la normal cu temperaturile. Ziua va fi destul de însorită, dar pe seară şi după lăsarea nopţii o să plouă în jumătatea nord-vestică a ţării.