Raed Arafat a dezvăluit care este situația reală din secțiile de terapie intensivă. Secretarul de stat a lansat un avertisment foarte dur pentru cei care contestă măsurile de combatere a pandemiei.

El a precizat că autoritățile medicale fac în acest moment eforturi pentru a asigura numărul necesar de paturi în secțiile ATI.

Raed Arafat a dezvăluit care este situația reală: Foarte multe persoane intubate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă că există o creştere constantă a numărului de pacienţi cu forme grave, care sunt intubaţi şi necesită tratament de Terapie Intensivă, găsirea locurilor fiind uneori problematică.

Arafat anunţă că duminică erau la un moment dat 52 de pacienţi intubaţi în Unităţile de Primiri Urgenţe, cărora cu greu li s-a găsit loc pe ATI.

”Au fost 52 pacienţi intubaţi în UPU la care cu greu li s-a găsit loc pe ATI. Astăzi avem 16 şi colegii au lucrat toată ziua pe transferuri, să le facă loc.

Creşterea e pe UPU în ultima perioadă”, a declarat Raed Arafat, luni seară, la Digi 24 TV, potrivit news.ro.

”Reducerea mobilităţii este extrem de importantă”

Şeful DSU a precizat că în UPU din Bucureşti medicii aveau 120 de pacienţi şi aveau aproape 15-20 de pacenţi intubaţi în aşteptare.

”Se fac eforturi să reuşim să completăm paturile de terapie intensivă. Paturile la un moment se blochează şi ele”, a mai afirmat Arafat.

Şeful DSU precizează că reducerea mobilităţii este extrem de importantă, de aceea s-au impus măsuri tranzitorii.

”Cu cât creşte mobilitatea, cu atât creşte răspândirea”, a mai eclarat Raed Arafat, precizând că închiderea magazinelor şi interzicerea circulaţiei ar putea dura patru – cinci săptămâni şi se speră, dacă nu în educerea numărului de cazuri, cel puţin încetinirea creşterii.

Luni, autorităţile au anunţat că 1.398 de persoane sunt internate la ATI.

Trebuie precizat că șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, luni seară, că cei care protestează faţă de noile restricţii impuse de Guvern şi contestă pandemia prezintă nişte puncte de vedere pe care trebuie să le probeze.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.