Moment critic în România! Acești oameni sunt în stare gravă

Premierul Florin Cîțu l-a chemat luni, 29 martie, în ședința Biroului Executiv al PNL, pe șeful DSU Raed Arafat pentru a explica noile restricții introduse de autorități.

„Am venit cu domnul Arafat, este și domnul Cîmpeanu, domnul Bode, să discutăm și să explicăm situația epidemiologică și restricțiile. Trebuie să vorbim toți pe aceeași limbă pentru că e important să fie combătute mesajele și acțiunile de zădărnicire a combaterii pandemiei”, a spus Florin Cîțu, la începutul ședinței.

Astfel, Raed Arafat a explicat că situația este una critică, deoarece cifra pacienților de la ATI a depășit 1400. În acest context, șeful DSU spune că numărul de paturi ar putea crește cu mare dificultate.

Totodată, Arafat a explicat că specialiștii se așteaptă la noi creșteri ale ratei de infectare cu noul coronavirus, singurul județ unde se așteaptă o scădere fiind în Timiș.

„Încercăm să mărim numărul de paturi, dar rămâne o mare problemă”, le-a spus șeful DSU.

„Situația nu este stabilă. Măsurile sunt chiar mai ușoare decât în alte țări și ne permit să ameliorăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare. Dacă campania de vaccinare merge bine și dacă oamenii se vaccinează și vor veni milioane de doze în următoare perioadă și speranța noastră este ca aceste măsuri să devină istorie pentru noi, să începem să revenim încet, încet la normalitate”, a spus Raed Arafat.

Acesta a declarat că restricții mai dure nu vor exista.

Unii dintre liderii liberali s-au arătat deranjați de prezența lui Raed Arafat la ședința de partid. Aceștia susțin că asocierea cu Arafat și restricțiile impuse de autorități va costa partidul.

Raed Arafat, prima reacţie după proteste

Mii de români au ieşit, duminică noapte, pe străzi în Bucureşti şi alte oraşe. Aceștia nu au purtat măşti şi au scandat mesaje anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor, cerând și demisia lui Raed Arafat.

Raed Arafat a ajuns astăzi  la sediul Ministerului de Interne. A fost prima apariţie publică a şefului DSU după protestele de duminică noaptea, în care oamenii i-au cerut demisia.

Întrebat ce părere are despre protestele de noaptea trecută din România, că oamenii i-au cerut demisia, Raed Arafat a răspuns: „nu am o părere”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca