Marți, 25 ianuarie, Tánczos Barna a spus la televizor că pentru programul de sprijin financiar pentru panouri fotovoltaice din 2022 există bani, dar bugetul poate fi suplimentat. De altfel, acesta a spus că ediția din acest an ar începe în aprilie.

„Vom porni ediţia 2022 sper că undeva în aprilie. Vreau să avem un parteneriat cu autorităţile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro pentru acest program, cinci miliarde de lei în trei ani de zile”, a spus Tánczos Barna.

Ministrul Mediului: Putem asigura mai mulți bani pentru acest program

De asemenea, ministrul a spus că pentru 2022 există fonduri suficiente pentru implementarea tuturor cererilor depuse.

„Chiar sunt bani mai mulţi, putem asigura mai mulţi bani pentru acest program.”, a adăugat acesta.

Tánczos Barna a subliniat faptul că a propus deja autorităţilor locale să facă un parteneriat pentru programului pentru panouri fotovoltaice deoarece „o autoritate centrală nu poate să implementeze un program de câteva sute de milioane.”

„Sper să găsim o soluţie administrativă, legală, să mergem împreună, pentru că altfel este aproape imposibil ca printr-o autoritate centrală să implementeze un program de câteva sute de milioane”, a explicat ministrul.

Tánczos Barna a explicat că nu este nevoie de ajutorul financiar al autorităţilor locale pentru programul respectiv deoarece acesta va fi finanţat de către Ministerul Mediului.

Tánczos Barna: M-aş concentra în prima jumătate a anului pe fotovoltaice

În ceea ce priveşte programul dedicat caselor eficiente energetic, Tanczos Barna a spus la televizor că programul pentru panouri fotovoltaice „a pornit destul de greu” deoarece este „destul de complex”.

„Eu m-aş concentra în prima jumătate a anului pe fotovoltaice, unde lucrurile sunt simple şi eficienţa şi impactul este imediat (…) Putem veni cu programul de a instala pe sute de mii de case panouri fotovoltaice”, a spus ministrul Mediului, marți, la Digi24.