Compania românească AVBS Credit previzionează o creştere de 60% a volumului de credite ipotecare intermediate de brokerii francizaţi pe parcursul anului 2022.

Motivele interesului în creştere pentru credite ipotecare

Vorbim despre creştere de peste 60% faţă de anul 2021, majorarea situându-se în jurul valorii de 80 milioane de euro.

Motivele care stau la baza acestei creşteri sunt multiple:

  • nevoia românilor de a locui în locuințe proprii spațioase și confortabile,
  • încrederea din ce în ce mai mare a cetățenilor de a apela la brokerii de credite pentru obținerea creditelor ipotecare potrivite,
  • resursele băncilor concentrate puternic pe parteneriatele cu brokerii de credite,
  • numărul crescut de specialiști din banking care se reorientează în carieră și devin brokeri de credite în sistem de franciză.

Valentin Anghel, CEO-ul şi fondatorul AVBS Credit, a explicat: „Anul 2022 pare să fie anul de consolidare în piaţa financiar-bancară, pe de o parte pentru că românii îşi doresc concretizarea tuturor dorinţelor care ţin de confortul propriu şi al familiei, de la proiecte mari de renovare, achiziţii de imobile şi autoturisme, dar şi efervescenţa pieţei financiar-bancare, începută chiar de la pornirea pandemiei.”

Valentin Anghel

Tot mai mulţi români apelează la brokerii de credite

Estimările pentru anul 2022 situează compania la vânzări totale de credite bancare şi non-bancare de peste 100 de milioane de euro şi vor fi cu peste 50% mai mari faţă de anul trecut și cu 150% mai mari decât au fost în anul 2020.

Consumatorii vor apela şi în anul 2022, într-un număr din ce în ce mai mare la brokerii de credite, aşadar, doar în prima jumătate a anului, compania se aşteaptă la intermedierea unui volum de credite de aproximativ 50 de milioane de euro, pentru circa 1000 de cetăţeni din țara noastră.

Printre cele mai vândute produse de creditare din portofoliul companiei se numără: 75% Credite Ipotecare, 12% Credite de Nevoi Personale, 11% Credite Noua Casă, 2% alte tipuri de credite, printre care și credite pentru persoanele juridice.

Momentul prezent al pandemiei de COVID-19 transformă brokerii francizaţi ai AVBS Credit într-un canal puternic și eficient prin care românii interesaţi de obţinerea unui credit pot alege din peste 150 de produse de creditare. Deoarece brokerii de credite cunosc condiţiile de eligibilitate pentru fiecare bancă parteneră, profilul de creditare al fiecărui client este corelat automat cu ofertele de finanțare existente în piață.