Într-o postare pe pagina de Facebook, PSD-ul lansează acuzații dure la adresa Guvernului. Social democrații susțin că în ultimul an, Guvernul de coaliție a readus românii ”în starea de sărăcie extremă”.

Totodată, PSD subliniază faptul că românii au din ce în ce mai multe lipsuri, iar 120.000 de români au ajuns să fie îngropați în sărăcie. Mai exact, social democrații susțin că atunci când au fost la guvernare au reușit să reducă  cu 1,9 milioane de persoane numărul acestor români necăjiți, iar acum situația este contradictorie.

”CREȘTEREA CARE SĂRĂCEȘTE! CUM SE CONFRUNTĂ ROMÂNII CU TOT MAI MULTE LIPSURI CÂND DREAPTA ESTE LA GUVERNARE

În ultimul an, guvernarea de dreapta a readus în starea de sărăcie extremă 120.000 de români! În ultima guvernare, PSD a redus cu 1,9 milioane de persoane numărul acestor români necăjiți!”, se arată în postarea făcută de PSD.

România, îngropată în sărăcie

Social democrații mai adaugă că toate politicile de creștere a veniturilor și a puterii de cumpărare implementate de PSD au dus la scăderea ratei de deprivare materială în anul 2019, la 27,8%

La polul opus, aceștia susțin că Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a făcut ca deprivarea materială să ajungă în 2020, la 29,3%.

”Politicile de creștere a veniturilor și puterii de cumpărare implementate de guvernarea PSD au condus la scăderea ratei de deprivare materială de la 40,4% în 2016 la 27,8% în anul 2019, potrivit Eurostat.

Politicile de austeritate impuse de guvernările de dreapta post octombrie 2019 au adâncit sărăcia în rândul românilor – rata de deprivare materială a sărit, în 2020, deja la 29,3%”, mai precizează social democrații.

Amintim faptul că în cursul zilei de luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu a lansat din nou critici dure la adresa Guvernului precizând că cei de la putere nu fac altceva decât să ”ia de la săraci și să dea la bogați”.

El a vorbit despre înghețarea pensiilor, dar și salariilor, în ciuda legilor aflate în vigoar.e

”De ce trebuie să comentăm legile la televizor şi să nu respectăm legile? Ei s-au transformat în nişte haiduci la Guvern, nişte haiduci invers decât haiducii legendari.

Iau de la săraci şi dau la bogaţi! Este legea 69, lege în vigoare care spune foarte clar: între 45 şi 50%, Ministerul Finanţelor trebuie să vină să explice într-o şedinţă de Guvern printr-un memorandum, iar peste 50% se îngheaţă toate cheltuielile bugetare – şi salarii şi pensii! Conform legii, ei nu mai voie absolut nimic! Ei trebuie să îngheţe absolut toate veniturile! Vom depăşi şi pragul de 55%. Atunci tot legea spune că trebuie să îngheţe tot ceea ce înseamnă asistenţă socială în sistemul public şi trebuie să vină cu reduceri”, a declarat Marcel Ciolacu, la un post de televiziune.