Deputatul ucrainean Mykhailo Radutskyi susține că singurul drum pentru Ucraina și Republica Moldova este Uniunea Europeană. Acesta a fost prezent la Chișinău alături de colegii săi din Rada Supremă de la Kiev.

Într-un interviu pentru Radio Chișinău, oficialul avertizează că, dacă forțele ucrainene nu vor reuși să oprească Rusia agresoare, următoarele ținte vor fi Republica Moldova, Țările Baltice sau România.

Mykhailo Radutskyi susține că Ucraina apără întregul continent european

În prezent, forțele ucrainene de-a lungul liniei frontului apără întregul continent european, a declarat pentru Radio Chișinău deputatul Mykhailo Radutskyi. Acesta a condus delegația Radei Supreme de la Kiev în vizită la Chișinău, la sfârșitul săptămânii trecute.

Mykhailo Radutskyi a avertizat că, dacă Ucraina va cădea, următoarea victimă a agresiunii lui Putin va fi Republica Moldova.

Rusia, arme
Mykhailo Radutskyi avertizează asupra unui atac al Rusiei/SURSA FOTO: Dreamstime

Următoarea țintă va fi Moldova, Țările Baltice sau România

”Acum Ucraina este prima pe linia frontului în fața agresiunii ruse. Dacă trupele ucrainene nu vor reuși să oprească agresiunea, următoarea țintă va fi Moldova, Țările Baltice sau România. Nu știm cum va fi. Cert este că Rusia este un stat terorist, o țară neofascistă. Astăzi Ucraina apără securitatea tuturor statelor din Europa”, a spus acesta.

Oficialul ucrainean a exprimat recunoștință către cetățenii din Republica Moldova și România pentru primirea mamelor, copiilor și vârstnicilor care au fugit din calea războiului.

Singura cale de supraviețuire este Uniunea Europeană

El a afirmat că atât Ucraina cât și Republica Moldova au o singură cale de dezvoltare și supraviețuire, și anume, Uniunea Europeană.

”Pentru noi, Moldova și Romania sunt două țări prietene, iar poporul ucrainean își amintește de ajutorul oferit în fiecare zi. Rep. Moldova și Ucraina sunt parte a familiei europene și pentru ele există doar o singură cale care este integrarea în Uniunea Europeană”, a comentat acesta.

Deputatul ucrainean a transmis și un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova. Mykhailo Radutskyi i-a sfătuit pe aceștia să nu asculte propaganda rusă și să urmărească canale TV care nu transmit propagandă rusă.

Trebuie spus că pericolul ca Rusia să atace și alte țări este unul dintre scenariile cele mai sumbre luate în calcul. Amintim că, în urmă cu două săptămâni, un cunoscut expert german a dat detalii despre planurile lui Putin. El a apreciat că liderul de la Kremlin va ataca și Țările Baltice și Polonia. El ar urma să facă acest pas dacă se va permite să facă câștige în Ucraina.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici.