Cum se va decide viitorul comisar european al României? Verdictul lui Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a comentat, sâmbătă, pe tema viitorului comisar european ce va fi propus de România. Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) a declarat că persoana cu cele mai mari șanse de a deveni comisar european va fi cea validată de premierul României.

El a menționat că din partea PNL și-a exprimat această intenție. Şi la colegii de alianţă din PSD există mai mulți doritori pentru această funcție. Portofoliul pe care şi l-ar dori Rareș Bogdan ar fi cel de comisar european pentru Extindere, a recunoscut politicianul.

Rareș Bogdan a fost întrebat sâmbătă, în cadrul emisiunii Insider Electoral de la Prima TV, cine are cele mai mari șanse să devină comisar european din partea României.

El recunoaşte că nu va fi deloc o alegere uşoară. Validarea va veni din partea premierului României, Marcel Ciolacu (PSD), însă după o discuţie între acesta, preşedinte României şi preşedintele PNL.

„Cea mai mare şansă să ajungă comisar european o are cel pe care îl va valida premierul României şi care va fi propus după o discuţie între preşedinte, premier şi preşedintele celuilalt partid de guvernământ, PNL.

Va fi complicat, pentru că părerea mea că eu din partea PNL mi-am anunţat intenţia. Din partea PSD sunt mai mulţi”, a declarat prim-vicepreședintele PNL.

De ce este interesat de postul de comisarul european pentru Extindere?

Republica Moldova
Un miting pro-european la Chişinău / SURSA FOTO: Facebook, Maia Sandu

Rareș Bogdan a explicat apoi şi de ce este interesat de portofoliul de la Extindere. Totul are legătură cu Republica Moldova.

Liberalul explică faptul că îşi doreşte foarte mult ca fraţii noştri de peste Prut să se alăture familiei europene.

„Eu pe extindere aş vrea să mă duc pentru că mă interesează în mod direct Moldova.

Eu sunt unul dintre românii încăpăţânaţi chiar dacă nu sunt moldovean, să iubesc enorm Moldova şi Basarabia şi să ştiu foarte bine istoria şi să ştiu că la masă când s-a desenat harta putea foarte simplu Transilvania mea să fie lipită, cum cereau unii cu capitala la Budapesta.

Întâmplător a fost rupt Cernăuţiul, Bucovina de Nord, şi a fost ruptă Basarabia”, a mai precizat europarlamentarul PNL.

Republica Moldova merită să devină al 28-lea stat membru UE, în locul Marii Britanii

Rareș Bogdan a precizat că cei care se întreabă sau susțin că nu ar trebui să ne intereseze ce se întâmplă dincolo de Prut sunt trădători de țară și de neam.

El a afirmat că astfel de oameni nu cunosc istoria României și nu înțeleg că nu poți abandona trei milioane de români, doar pentru că unii nu știu istorie.

Liberalul adaugă că şi-ar dori ca, în locul Marii Britanii care a părăsit Uniunea în urma Brexit-ului, să se alăture acum Republica Moldova ca al 28-lea stat al UE.

„Pentru că la scara istoriei câteva zeci de ani e absolut nimic. Cât a trecut de atunci? Sub 80 de ani. Ce e aia la scara istoriei?

Deci, pentru mine, cea mai mare victorie a Partidului Naţional Liberal, a mea personală, a actualei coaliţii, a viitoarei coaliţii, este ca în locul UK-ului, ştiţi ce frumos ar fi, eu sunt un admirator al briţilor, dar în locul UK-ului, care a făcut cea mai mare greşeală că a plecat, eu i-am mai prins încă câteva luni în Parlamentul European, să vină, cât de frumos ar fi al 28-lea stat, să fie Republica Moldova. Ar fi minunat să se întâmple asta”, a mai spus Rareș Bogdan.