Partidul social democrat a anunțat că Dacian Cioloș, premierul propus de Klaus Iohannis, nu va primi voturile parlamentarilor. Anunțul a fost făcut de liderii deputaților și senatorilor PSD, Alfred Simonis și Lucian Romașcanu.

„Nu, categoric nu il votam. Motiunea PSD a fost nu doar impotriva lui Citu si a ministrilor PNL, dar si impotriva ministrilor USR. Aceasta propunere este neserioasa. Ciolos a mai fost premier o data si a fost un dezastru. Aceasta propunere este o gluma”, a zis Simonis, la Antena 3.

Parlamentarii PSD nu consideră că Cioloș este o propunere serioasă

Partidul Social Democrat nu crede că Dacian Cioloș este o propunere potrivită, Aceștia susțin că nominalizarea a fost făcută doar pentru că Cioloș e reprezentantul majorității care a dat Guvernul.

„Nu cred că e o propunere serioasă. Nu e făcută cu sensul de a coagula o majoritate. Chiar și cei de la PNL spun că a fost nominalizat Cioloș pentru că e reprezentantul majorității care a dat guvernul jos. Noi nu susținem decât un guvern de specialiști, de tranziție, până la anticipate. Ce facem, îl dăm jos pe Cîțu să o vedem pe doamna Turcan tot la Muncă, pe Cîțu vicepremier la Finanțe, Voiculescu să privatizeze tot la Sănătate? Eu nu cred în seriozitatea acestei propuneri. Poate mă înșel, dar nu cred”, a zis Romașcanu la Digi24.

USR a reacționat

USR a avut o primă reacție după ce au aflat că Dacian Cioloș este alegerea lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier. Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a spus că Cioloș este un om cu experiență europeană, experiență de prim-ministru, poate să țină în mână un guvern de coaliție.

„Acum vorbim de un premier desemnat. Vom avea în seara asta o discuție în Biroul Național pentru a stabili pașii. Mâine vom discuta cu PNL și UDMR. Obiectivul este refacerea coaiției. Este un semn dat de președinte că înțelege că țara trece printr-o perioadă dificilă. Domnul Dacian Cioloș este un om cu experiență europeană, experiență de prim-ministru, poate să țină în mână un guvern de coaliție”, a declarat Moșteanu, la Digi 24.