Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Alina Gorgiu, unul dintre cei mai importanți lideri ai Partidului Național Liberal, susține că PNL vrea să deblocheze criza politică acuală.

În ceea ce privește persoana susținută pentru funcția de premier, Alina Gorghiu susține că liberalii vor merge înainte cu Florin Cîțu. 

„Partidul Național Liberal a decis, în ședința Biroului Executiv Național de azi, ținând cont de nevoia de deblocare a crizei politice, următoarele: În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a se prezenta, fără a face propunere de premier, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

În eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL. Decizia PNL ca premierul sa fie președintele partidului nu se modifică”, este mesajul postat de Alina Gorghiu.

De cealaltă parte, Florin Manole, secretar general adjunct al PSD, susține că mesajul postat de vicepremierul PNL are mai multe înțelesuri. El a subliniat faptul că deși moțiunea de cenzură l-a demis pe Florin Cîțu din funcția de premier, liberalii vor în continuare să îl propună tot pe el.

Ce se întâmplă, de fapt, în PNL 

Acesta a menționat că sunt suficiente crize în România care  trebuie gestionate, precum explozia de prețuri sau situația din spitale, însă nu este nimeni care să se ocupe de ele.

„Eu cred că este doar o tactică de a diversifica mesajul. În realitate mi se pare că și PNL și USR și-au pus ochelari de cal, nu mai văd stânga sau dreapta și merg pe același drum. Dacă ne uităm la discursuri sunt aceleași pe care le auzeam și acum o săptămână și acum două săptămâni. (…)

Am trecut de perioada de dinaintea moțiunii iar momentul politic actual zice așa: haideți să ne liniștim un pic cu Cîțu, cu X, Y, Z și să trecem repede, săptămâna viitoare de exemplu, prin Parlament plafonarea prețurilor la energie, să ne mai uităm un pic dacă mai e ceva de ajustat apropo de bolnavii cronici care nu au acces în spitale și, după aia, poate stăm cu toții la masă și discutăm despre faptul că dacă avem pandemie ar trebui să se ocupe de ea cineva care se pricepe la medicină, dacă avem probleme în energie ar trebui să se ocupe de de domeniul acesta un specialist diin energie”, a spus Florin Manole, secretar general adjunct al PSD, la Antena 3.

Amintim că înainte de postarea Alinei Gorghiu, PNL anunța că îl va susține pe Florin Cîțu dacă acesta va putea face o majoritate în Parlament.

„Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, că în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL”, transmiteau liberalii.