Premierul Boris Johnson a admis în faţa congresului formaţiunii sale, Partidul Conservator, că ”va fi dificilă şi de durată” schimbarea pentru care a optat Marea Britanie prin ieşirea din Uniunea Europeană

Boris Johnson ”Brexitului va duce ţara către un viitor mai bun”

Marea Britanie s-a confruntat cu o lipsă de angajați în unele sectoare cheie, ceea ce a dus la blocaje ale livrării de combustibil și alimente. Situația în care se află Marea Britanie a afectat consumatorii britanici.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a vorbit despre planurile sale. Dorește salarii mai mari, pregătire mai bună, economie performantă și productivitate crescută.

”Nu vom reveni la modelul vechi şi perimat al salariilor mici şi productivităţii reduse. Răspunsul nu este să revenim la imigraţia necontrolată pentru a menţine salariile mici, ci la controlarea imigraţiei şi la a nu o folosi drept scuză pentru a nu investi în forţa de muncă, în instalaţii şi echipamente”, a promis Johnson.

Boris Jonshon ”Marea Britanie se îndreaptă către o economie cu salarii mari şi fiscalitate redusă”

Jonshon a făcut astfel referire la criza severă de aprovizionare în Marea Britanie, în special cu combustibili, provocată de forţa de muncă insuficientă în anumite domenii, cum ar fi transporturile rutiere sau abatoarele.

Acesta a spus că Marea Britanie se îndreaptă ”către o economie cu salarii mari, competenţe ridicate, productivitate ridicată şi fiscalitate redusă”, a insistat şeful executivului de la Londra, atrăgând însă atenţia că tot acest proces necesită timp şi va fi dificil.

Domenii afectate de pandemie

Agricultura a fost, de asemenea, afectată. Cauza este lipsa lucrătorilor proveniți din România, Bulgaria și alte state din Uniunea Europeană, potrivit Știrile ProTv.

Fermierii îi cer premierului Boris Johnson să relaxeze condițiile de acces pe piața muncii din Regat, astfel încât lucrătorii din afara Marii Britanii să-și reia locurile de muncă pierdute după ieșirea țării din UE.

Boris Johnson: „Măriți salariile și nu mai cautați muncitori străini”

Premierul britanic Boris Johnson nu este însă de acord și a cerut mediului de afaceri din ţara sa să se adapteze realităţii post-Brexit şi mai degrabă să depună eforturi pentru a atrage forţă de muncă pe plan naţional în loc să depindă de imigranţi, relatează agenţia EFE.