CNAIR a predat joi constructorului, prin proces verbal, amplasamentul lotului 2 al Autostrăzii Poiești-Buzău (Mizil-Pietroasele).

Echipele de topometriști au început deja să identifice limitele traseului viitoarei autostrăzi (28,35 km), se arată într-o postare pe Facebook a ministrului Transporturilor.

Alături de constructorii români, sunt implicați în proces și constructori din Bulgaria

Organizarea de șantier este operațională, iar constructorul bulgar din Asociere aduce zilnic din Bulgaria utilaje în completarea celor puse deja la dispoziție de constructorul român.

Urmează lucrările premergătoare construcției:

– deminări
– descărcări arheologice
– pregătirea amplasamentelor pentru cele 20 de poduri
– drumuri tehnologice
– decopertare strat vegetal.

Autostrada ce leagă Muntenia de Moldova este finanțată prin PNRR

„Gropile de împrumut au fost identificate încă de la faza de Studiu de Fezabilitate și sunt acum la dispoziția antreprenorului. După finalizarea acestor operațiuni, asocierea româno-bulgară începe construcția propriu-zisă. Proiectul finanțat prin PNRR (1,24 miliarde de lei – fără TVA) trebuie finalizat în 20 de luni (2024)”, scrie Grindeanu.

Sorin Grindanu a anunțat marți că lucrările pentru lotul 1 al autostrăzii Ploiești – Buzău vor începe în această lună, pe 22 august

Ministrul a precizat că lucrările urmează să fie finalizate în următoarele 20 de luni, valoarea contractului ridicându-se la 1,46 de miliarde de lei.

Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor care includ 14 poduri şi un pasaj cu lungimea de 550 m. Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR. Autostrada Ploieşti-Buzău este prima secţiune a Autostrăzii care va asigura legătura dintre Muntenia şi Moldova (A7)”, a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

Autostrada Moldovei A7 va avea în total aproape 440 de kilometri, de la Ploieşti până la Siret, la graniţa cu Ucraina.

A fost desemnat constructorul pentru execuția Lotului 1 al A0 Nord

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a anunțat că o asociere de constructori româno-italiană a fost declarată câştigătoare, după reevaluarea ofertelor, pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord.

„Încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti (49,57 km) au constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câştigătoare o asociere de constructori româno-italiană. După semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni (12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţia lucrărilor)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) şi este finanţat prin fonduri europene nerambursabile.