Ministrul Transporturilor este nemulțumit de întârzierile avioanelor din România

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, Sorin Grindeanu a precizat că duminica obișnuiește să zboare de la București la Timișoara, confruntându-se des cu problemele de pe aeroporturile din România. Acesta a mărturisit că, într-o zi, a fost nevoit să aștepte peste patru ore după un avion.

„Eu zbor de la București la Timișoara și au fost întârzieri. Duminica trecută a plecat cu întârziere de peste patru ore… au venit călătorii să mă întrebe, a existat o explicație tehnică (n.r. din partea companiei Tarom)”, a povestit marți Sorin Grindeanu, declarându-se nemulțumit de felul în care compania aeriană Tarom își tratează clienții.

„Este inadmisibil să nu existe astfel de servicii”, a spus el, referindu-se la serviciile oferite clienților afectați de întârzierile curselor aeriene.

Managementul companiei aeriene Tarom va fi schimbat

Din cauza neplăcerilor întâlnite în aeroporturile din România, Sorin Grindeanu a anunțat modificări în managementul companiei naționale de zbor Tarom.

„Răbdarea mea a ajuns la final cu managementul de acolo și voi lua o decizie în următoarele zile. Eu nu cred… România nu-și permite să piardă o companie națională cum au pierdut cei din jur”, a explicat Sorin Grindeanu, susținând că nu crede că existe persoane interesate de falimentarea Tarom, relatează Antena 3.

Amintim faptul că, zilele trecute, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor s-a declarat nemulțumit de Metrorex și de Tarom deoarece solicită anual bani de la bugetul statului pentru a-și plăti facturile.

Totodată, Sorin Grindeanu a spus că planul de restructurare al companiei aeriene Tarom trebuie implementat curând. Acesta a adăugat că a purtat deja discuții cu oficialii europeni despre situația de la Tarom și de la CFR Marfă.

„Răbdarea mea ajunge undeva la limită legat de management și de ce se întâmplă la Tarom și am transmis aceste lucruri. Eu îmi doresc ca acest plan de salvare, pot să folosesc acest cuvânt, să fie pus în practică, astfel încât să primim ajutor și astfel încât compania să fie salvată și nu voi ezita să iau decizii indiferent de consecințe ca să încerc să salvez compania Tarom”, a completat Sorin Grindeanu.

Potrivit spuselor sale, Tarom este un brand național pe care țara noastră nu își permite să îl piardă. „Sunt optimist, dar asta nu însemană că nu voi lua decizii rapide în ceea ce însemnă Tarom”, a afirmat el, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Craiova.