Negocierile dintre PNL și PSD sunt aproape pe sfârșite. Astăzi, Nicolae Ciucă, noul premier propus de Partidul Național Liberal, a anunțat public că PNL și PSD s-au înțeles în proporție de 99,99%. Singura chestiune care mai trebuie discutată între partidele politice este cine va ocupa rolul de prim-ministu al țării.

Marcel Ciolacu, politicianul propus în funcția de prim-ministru al României de către PSD, afirmă că partidele politice vor participa, la începutul acestei săptămâni, la ședința de la Cotroceni cu o singură variantă de premier.

„Am avut negocieri, am echilibrat anumite lucruri, un raport de forțe în interiorul Guvernului și în acest moment o să ne întoarcem la partide să luăm o decizie”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Am finalizat programul de guvernare, acordul politic, partea de conținut cu premier psd și PNL, mâine ne revedem și mâine seară închidem negocierile. Este vorba despre a revedea programul, s-a închis și capitolul pe justiție. Nu mai sunt ministere la care să discutăm. UDMR rămâne în coaliție. Conținutul pe ministere o să fie comunicat zilele următoare. Nu avem niciun minister în dispute”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cine va fi noul premier al țării

În momentul actual, grupările politice încearcă să găsească un numitor comun pentru funcție de prim-ministru al țării. Există câte o propunere pentru ocuparea acestui rol din partea Partidului Național Liberal și a Partidului Social Democrat. Nicolae Ciucă este omul ales de PNL, iar Marcel Ciolacu este persoana desemnată de PSD.

Potrivit spuselor liderului social-democrațiilor, dacă prim-ministru va fi liberal, atunci PSD va avea în subordine mai multe ministere. În caz contrar, dacă premierul ales va fi din PSD, atunci numărul ministerelor va fi echilibrat.

„Dacă PSD are prim-ministrul se egalizează numărul de ministere, dacă PNL are, atunci PSD va avea mai multe ministere”, a declarat liderul Partidului Social Democrat.

Totodată, acesta a adăugat că până luni, când partidele participante la negocieri vor merge la Cotroceni, va exista „o singură variantă”.

Ministerul Dezvoltării rămâne la UDMR

A fost specificat faptul că Ministerul Dezvoltării rămâne în posesia UDMR, potrivit mediafax.ro.

În același timp, Nicolae Ciucă, propunerea PNL, a ieșit de la negocierile cu PSD și UDMR și a anunțat public faptul că „nu mai sunt ministere în discuție”, iar „UDMR rămâne la guvernare.”