Au fost discuții tensionate pe desființarea Secției Speciale în cadrul negocierilor între PNL și PSD, dar și pe majorarea pensiilor.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan spune că nu este normal ca pensiile de peste 7000 lei să fie majorate.

În același timp, PSD propune impozitarea pensiilor de peste 4.000 lei. Sunt în continuare discuții pe aceste două teme, ceea ce înseamnă că negocierile sunt departe de a se încheia.

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ridicat și el vocea la cei din PNL, transmite Realitatea.

Sunt neînțelegeri și pe împărțirea ministerelor, pentru că PSD pune noi condiții. Vrea Ministerul Transporturilor și Ministerul Economiei, după ce a obținut ministerul Finanțelor și Secretariatul General al Guvernului.

În privința Ministerului Dezvoltării, liberalii ar fi propus ca fiecare partid să primească o parte, prin delegarea competențelor către secretarii de stat. Aceștia au probleme și în ceea ce privește domeniul Justiției, respectiv desființarea SIIJ. Liberalii vor să o închidă, social-democrații insistă pentru păstrarea ei.

Florin Cîțu n-a participat la negocierile de astăzi. PSD, PNL și UDMR trebuie să finalizeze în acest weekend împărțirea ministerelor, pentru că luni liderii sunt așteptați la consultările de la Cotroceni cu președinbtele României.

PSD pune noi condiții: vrea Ministerul Transporturilor și Ministerul Economiei, după ce a obținut ministerul Finanțelor și Secretariatul General al Guvernului, potrivit surselor Realitatea PLUS. 

PSD nu renunță la Ministerul Finanțelor

În urma discuțiilor de vineri, PSD a anunțat că nu dorește să renunțe la Ministerul Finanțelor Publice, atâta timp cât liberalii dau premierul. În acest caz, liberalii au cerut Ministerul Dezvoltării, lucru ce va duce la ieșirea UDMR din coaliție deoarece ministerul este în portofoliul lor.

Tensiunile au escaladat, cu toate că liberalii au renunțat la varianta Florin Cîțu premier. Mai mult decât atât, voci liberale au declarat că în negocierile de joi PNL a fost dominat de PSD, care a cerut Ministerul Finanțelor Publice în schimbul acceptării unui premier liberal, spune sursa anterior citată.

Lucrurile nu s-au oprit aici, deoarece Florin Cîțu nu dorește să cedeze portofoliul Ministerului Finanțelor Publice. Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, i-a cerut liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, să cedeze măcar un minister dintre cel al Finanțelor sau al Trasporturilor.