„La ordine noi, declarații noi! Marcel Ciolacu este, de departe, cel mai mărunt și mai ridicol personaj al acestor vremuri. A prăbușit cel mai mare partid al țării și a arătat tuturor românilor care au votat PSD că nu dă doi bani pe votul lor (transformându-l într-un vot pentru protecția și viitorul lui Iohannis, pe față).

Până și un pion politic de 7% cum e Cîțu l-a umilit ieri pe Ciolacu și PSD-ul lui cel nou, ieșind și spunând, victorios, că PNL a câștigat negocierile și va da primul premier.

Dacă Ciolacu, Dâncu, Grindeanu și restul ar avea coloană vertebrală, ar dispărea din viața politică a României. Azi. Dar pentru că nu au, vom asista în continuare la un circ politic grotesc și, foarte curând, la un nou fiasco guvernamental care va îngropa țara.

Pentru că realitatea este următoarea: România nu poate fi salvată și redresată de astfel de nevertebrate politice.”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea a făcut declarații surprinzătore: Așa s-a primit ordin la PSD

Recent, Liviu Dragnea a dat o serie de informații cutremurătoare despre ceea ce ar urma să se întâmple pe scena politică. Potrivit acestuia, miza pentru tot ceea ce se petrece în aceste momente o reprezintă viitorul președintelui Klaus Iohannis.

Mai exact, Liviu Dragnea a susținut că adevărata miză pentru modificarea Constituției o reprezintă funcția de premier. Poziție pe care ar urma să o ocupe Klaus Iohannis după ce i se va termina mandatul de la Cotroceni.

Liviu Dragnea a explicat că aducerea PSD la guvernare într-o coaliție alături de PNL și UDMR are ca scop final modificarea Constituției și transformarea României în republică parlamentară. El a arătat că scopul final îl reprezintă poziționarea lui Klaus Iohannis în funcția de premier. El ar urma să aibă o putere mult mai mare decât are acum un prim-ministru.

”Miza este viitorul președintelui Klaus Werner Iohannis. Așa s-a primit ordin la PSD, așa fac (…) Și atunci se va juca în continuare Iohannis că-și va muta puterea de la Palatul Cotroceni, la Palatul Victoria”, a spus Liviu Dragnea, acum câteva zile, într-o emisiune la Realitatea TV, vorbind despre o întâlnire în care toate aceste detalii s-au discutat cu mai multe luni înainte.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a atacat dur PSD, despre care a spus că ar fi  condus din exterior. În plus, el a avertizat că numeroși membri ai partidului vor să demisioneze. Potrivit fostului șef al PSD, în acest moment pesediștii sunt niște marionete, care răspuns la comenzile venite din afara partidului.

”PSD e condus din exterior, ei nu mai au comanda din interior. Sunt marionete. Este foarte grav pentru marea masă. Au 40% în sondaj, nu contest asta. Îi înțeleg pe toți cei din PSD care vor să plece. Foarte mulți. Consideră că vor fi considerați complici pentru direcția dezintegrată a PSD care va fi în următoarea perioadă”, a mai spus Dragnea.