Rareș Bogdan aruncă bomba pe scena politică! Ședință BEx la PNL, convocată de urgență. Este răsturnare totală de situație

Surse din Partidul Național Liberal (PNL) au declarat pentru news.roRareș Bogdan a precizat că discuțiile cu social-democrații trebuie oprite, în urma disesiunilor legate de împărțirea ministerelor. Sursele mai spun că prim-vicepreședintele PNL a mai declarat că ar trebui să se revină la negocierile cu cei de la USR.

Într-o altă ordine de idei, liberalii s-au întâlnit de urgență într-o ședință a Biroului Executiv pentru a decide ce vor face în privința împărțirii portofoliilor din Guvern. Surse liberale au declarat că Rareș Bogdan a spus ”cu Marcel Ciolacu nu se poate continua, este neserios”.

Tensiuni uriașe între social-democrați și liberali

În urma discuțiilor de vineri, PSD a anunțat că nu dorește să renunțe la Ministerul Finanțelor Publice, atâta timp cât liberalii dau premierul. În acest caz, liberalii au cerut Ministerul Dezvoltării, lucru ce va duce la ieșirea UDMR din coaliție deoarece ministerul este în portofoliul lor.

Tensiunile au escaladat, cu toate că liberalii au renunțat la varianta Florin Cîțu premier. Mai mult decât atât, voci liberale au declarat că în negocierile de joi PNL a fost dominat de PSD, care a cerut Ministerul Finanțelor Publice în schimbul acceptării unui premier liberal, spune sursa anterior citată.

Lucrurile nu s-au oprit aici, deoarece Florin Cîțu nu dorește să cedeze portofoliul Ministerului Finanțelor Publice. Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, i-a cerut liderului Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, să cedeze măcar un minister dintre cel al Finanțelor sau al Trasporturilor.