Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, vine cu noi informații. Acesta anunță finalul crizei politice din România, odată ce negocierile pentru noul guvern dintre liberali și PSD vor fi finalizate.

Totodată, el a subliniat faptul că pentru liberali, încheierea crizei politice a fost o prioritate și că speră ca alături de PSD și UDMR, să existe un Guvern matur, care să câștige încrederea românilor.

Rareș Bogdan susține că PSD a decis în final să susțină propunerea PNL, astfel încât fiecare premier atât din partea PSD cât și PNL să aibă 18 luni de mandat.

„A fost o mutare a PNL pentru a încheia cât mai rapid criza politică. Sperăm, alături de PSD și UDMR, să dăm într-o săptămână un guvern. Cred că trebuie să avem maturitate, PNL a vut cu un nume, un om care se bucură de încredere. Sigur că PSD a luat decizia de a-l susține pe președintele partidului. Am decis ca fiecare premier să aibă 18 luni, noi am luat decizia”, a spus Rareș Bogdan.

Guvernul pregătește investiții pentru români

El a mai adăugat că următorul pas este ca noul Guvern să vină cu investiții pentru români și să se implice activ, în special în chestiunile sociale

”De acum încolo, urmează să venim cu partea de livrare, de a livra românilor investiții. Important este spre ce ducem acești bani, trebuie să ridicăm zonele defavorizate, ca zona Moldovei, zona sudică, zona dunăreană. Avem chestii sociale de rezolvat, pense minime”, a spus Rareș Bogdan.

Amintim faptul că Nicolae Ciucă este premierul propus de PNL. Acesta a precizat în cursul serii de joi că liderii coaliţiei au ajuns la un termen limită pentru formarea Guvernului.

El declara că a fost încheiată o rundă de negocieri consistentă, cu pași importanți pentru pachetul social, astfel încât taxele să nu mai crească într-o perioadă atât de dificilă.

„Am încheiat o rundă consistentă de negocieri. Am reuşit să înaintăm pe aspectele care erau pe dezbatere la nivelul coaliţiei. S-au făcut paşi importanți atât pe ce înseamnă pachetul social, cât şi pe ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii, astfel încât să nu creștem taxele. Am stabilit să avem un procent de 7% pentru investiții în bugetul anului viitor şi un calendar astfel încât pănă joi să avem un guvern”, a spus Nicolae Ciucă joi seara.

De cealaltă parte, din partea social democraților, premierul propus este liderul PSD, Marcel Ciolacu.