Rareș Bogdan a dat vestea cea mare! Când vom avea un nou Guvern: România nu mai are timp cu noi

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal a declarat că speră ca social-democrații să ”aibă înțelepciunea să-l accepte pe Nicolae Ciucă” drept premier în următoarele 18 luni.

Europarlamentarul a venit cu motive pentru care Nicolae Ciucă a fost ales de către liberali pentru șefia guvernului de coaliție, subliniind că există mai multe motive ce țin de rigurozitate, cunoașterea statului român, de momentul actual și datorită capacității sale manageriale.

Ce se întâmplă la următoarele negocieri

Rareș Bogdan a mai declarat că întâlnirile din următoarele zile vor fi pentru finalizarea negocierilor, precizând, totodată, că la ședința de joi va participa și Nicolae Ciucă, ședință unde se va discuta și despre împărțirea ministerelor.

Europarlamentarul a mai spus că nu mai este timp de pierdut și că este obligatoriu ca în următoarele zile România să aibă pus la punct un nou Guvern. Prim-vicepreședintele PNL a declarat că este probabil ca noua formulă a Guvernului să ajungă la Palatul Cotroceni pentru consultări.

„Trebuie să grăbim încheierea capitolelor Finanțe, Justiție și imediat să trecem la Apărare, ministere avizatoare, economice, sociale. Sunt absolut convins că putem sa construim un guvern puternic. România nu mai are timp cu noi. E obligatoriu ca in următoarele 4 zile. Probabil marți cu președintele (să meargă cu noua formulă a guvernului la Cotroceni, la consultări – n.red.).

Din acest moment intram in linie dreapta pe PNRR, avem o multime de lucruri pe care trebuie sa le realizam. Vom cădea de acord si pe creșterea pensiilor, vom păstra cota unica, e linie roșie pentru PNL, si vom creste procentul de alocare pentru investitii. Daca vrei bani pentru pensii trebuie sa sprijini investițiile”, a mai declarat Rareș Bogdan, după ce a anunțat, alături de Gheorghe Flutur, desemnarea oficială a lui Nicolae Ciucă pentru postul de premier în viitorul guvern format PNL-PSD- UDMR.

Nicolae Ciucă este cea mai bună soluție

Întrebat dacă prin desemnarea lui Nicolae Ciucă, Florin Cîțu a pierdut, Rareș Bogdan a declarat că nu este așa și că toți liberalii sunt în spatele său. Europarlamentarul a mai spus că președintele PNL este la fel de puternic ca până acum.

”Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție. Florin Cîțu în nici un caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului, suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum. Suntem convinși că PSD îl va accepta pe Nicolae Ciucă”, susține Rareș Bogdan.