Un sondaj recent arată că primarul Capitalei, Nicușor Dan, este încă apreciat de unii bucureșteni, deși a trecut un an de la preluarea mandatului, iar acesta nu și-a respectat încă promisiunile din timpul campaniei pentru Primăria București.

Un sondaj CURS arată că 3% dintre respondenți apreciază ca fiind foarte bună activitatea primarului general, Nicușor Dan. De asemenea, 24% dintre respondenți au o părere bună despre Nicușor Dan.

La polul opus, 56% au o părere proastă, iar 14% au o părere foarte proastă. Restul de 3% au spus că nu vor să răspundă.

Se pare că cei 27% care îl apreciază pe Nicușor Dan, au remarcat ceva ce nu au reușit să vadă cei 70%, care spun că au o părere proastă și foarte proastă despre edilul Capitalei.

Sondajul efectuat de CURS a fost realizat între 13 – 17 noiembrie, prin metoda CATI, are o marjă de eroare de +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%, iar volumul eşantionului este de 860 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Care sunt principalele probleme ale bucureștenilor?

De asemenea, oamenii au fost întrebați care sunt cele mai importante probleme ale locuitorilor din București.

În proporție de 41% respondenții au spus că traficul le face cele mai mari probleme. Topul este urmat de curățenie (20%), colectarea gunoiului (19%), drumurile principale (18%), poluare(17%), problema parcărilor(14%.). Acestea sunt doar câteva dintre probeleme cu care bucureștenii se confruntă și pe care primarul Capitalei a spus că le va rezolva.

Ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei?

În mesajul postat pe pagina de Facebook, Nicușor Dan informează că majoritatea USR-PNL-PMP nu a ajuns încă la un acord în ceea ce privește prețul gigacaloriei. Acesta a mai spus că a convocat Consiliul General al Municipiului București pe data de 26 noiembrie și că speră ca până atunci să se ajungă la o poziție comună.

”Am convocat Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru 26 noiembrie. Proiectul de hotărâre privind noul preţ al gigacaloriei nu este pentru moment pe ordinea de zi, întrucât nu s-a ajuns la un consens în majoritatea USR-PNL-PMP. Sunt optimist că până la momentul şedinţei vom ajunge la o poziţie comună, iar proiectul va intra pe ordinea de zi suplimentară şi va fi votat”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a scris că primăria va continua discuțiile cu Guvernul și va insista pentru a obține o sumă cât mai mare pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei.

”În paralel, voi insista la Guvern pentru ca primăria să obţină o sumă cât mai mare pentru acoperirea creşterii preţului gigacaloriei. Voi face tot ceea ce e omeneşte posibil pentru ca bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de creşterea costurilor cu încălzirea”, a mai transmis primarul general.