Surpriză în Republica Moldova! Partidul ȘOR a crescut de două ori în sondaje, timp de patru luni

Sondajul publicat de Compania de Cercetare și Strategii IMAS arată că partidul ȘOR, din Republica Moldova, își menține poziția a treia în clasamentul partidelor în care cetățenii au cea mai mare încredere.

Ziarul Național notează că, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, 10,8% dintre moldoveni ar vota cu formațiunea lui Ilan Șor. Amintim că la scrutinul anticipat din 11 iulie, doar 6% dintre moldoveni au votat cu acest partid.

Pe primul loc în clasament se află PAS, cu 38,6%, iar pe locul doi se află formațiunea BECS, cu 36,9%.

Partidul preferat

În cadrul sondajului, moldovenii au fost întrebați care este partidul lor preferat. Așadar, potrivit răspunsurilor oferite, aproximativ 13% au spus că formațiunea pe care o preferă este Partidul ȘOR.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 23 octombrie – 15 noiembrie 2021, pe un eşantion de 893 de respondenţi. Marja de eroare este de ±3.3%.

Liderul preferat

Sondajul publicat miercuri mai arată că liderul Partidului ȘOR, Ilan Șor, se menține în clasamentul preferințelor alegătorilor. Activitatea acestuia este apreciată de 32,5% dintre participanții la sondaj, acesta aflându-se pe locul 6 în clasament.

Pe primul loc se află Ion Ceban cu 52,9% urmat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu 43,3%, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, cu 38,6%, Vladimir Voronin cu 38,4% și Ion Chicu cu 33,8%.