Florin Călinescu a decis că vrea să fie primar al Bucureștiului.

“Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merita cea mai puternică comunitate din Estul Europei. Avem nevoie de proiecte GREEN și SMART! Împreună construim Metropola Verde București-Ilfov!”, a scris marți seara Vlad Soare, prim-vicepreședintele Partidului Verde, pe contul de Facebook.

„Târziu în noapte am depus candidatura pentru președintele nostru Florin Călinescu, care de astăzi intră în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Capitalei. Din păcate, Florin nu poate fi alături de noi, o problemă de familie l-a reținut, ar fi dorit astăzi să fie aici, dar fiți fără griji, el o să iasă în stradă, alături de această minuntă echipă de consilieri să construim împreună metropola verde București-Ilfov”, a mai spus Vlad Soare.

Potrivit datelor furnizate de stirilekanald, candidatura lui Florin Călinescu apare într-un moment delicat din punct de vedere financiar. Astfel, s-a aflat că firma prin care Călinescu îşi desfăşoară activitatea în domeniul televiziunii, specializata in „activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune”„Florin Călinescu Media Impex SRL”, a înregistrat în 2019 o pierdere de 521.501 lei. Mai mult, datoriile firmei erau, la finalul lui 2019, de 1.009.213 lei.

Dacă se adună deficitul cu restanțele, reiese o gaură financiară de 1.530.714 lei, adică de aproximativ 320.000 de euro. ”„Florin Călinescu Media Impex SRL” a înregistrat pierdere și în 2018, de 262.781 de lei. Ultimul an în care s-a bifat profit a fost 2017, când câștigul a fost de 1.345.778 de lei, adică de aproximativ 290.000 de euro.

Celebrul actor a decis să își încerce norocul în politică anul trecut. Imediat a înființat Partidul Verde, al cărui președinte, formațiune care „nu e stânga, nu e de centru-stânga și nu va face niciodată vreo alianță cu PSD”