Lumea sportului este în doliu! Federația Română a făcut un anunț șocant care a întristat întreaga comunitate sportivă din România. Ce campion s-a stins din viață?

Tragedia vizează lumea ciclismului. Este vorba despre fostul ciclist român Ludovic Zanoni. Acesta s-a clasat pe locul al doilea în Turul României de de două ori la rând. Prima data în anul 1955 şi a doua oară în anul 1958.

Când a avut loc tragedia

Nefericitul eveniment a avut loc miercuri. Anunțul sfâșietor, care a uimit sportivii din țară, a fost făcut de Federaţia Română de Ciclism pe pagina oficială de Facebook. Ludovic Zanoni s-a stins din viață, miercuri, la onorabila vârstă de 86 de ani.

Înmormântarea va avea loc sâmbăta aceasta la cimitirul din satul Gulia, județul Ilfov, intrarea Orhideelor, nr. 1.

Cine a fost Ludovic Zanoni

Regretatul sportiv, Ludovic Zanoni, s-a născut în județul Arad la data de 26 iunie 1935. Spre deosebire de mulți oameni, acesta și-a descoperit talentul la o vârstă fragedă. După ce s-a urcat prima dată pe o bicicletă și-a descoperit pasiunea ce avea să-i aducă admirație la nivel national, ani mai târziu.

Pasionat de ciclism, prin muncă și perseverență a reușit să ocupe locul 6 la contratimpul pe echipe (100 km) de la Jocurile Olimpice din Roma. Acesta a participat la numeroase ediţii ale tradiţionalei Curse a Păcii, dar și în alte curse organizate în Germania și Polonia. Ludovic Zanoni s-a clasat pe locul secund în Turul României în 1955 şi 1958.

Mesaj de la Federația Română de Ciclism

Anunțul cutremurător a fost făcut de Federația Română de Ciclism pe pagina sa oficială de Facebook. Federația Română de Ciclism a transmis condoleanțe familiei îndoliate. Postarea a strâns zeci de reacții și comentarii din partea urmăritorilor.

„Astăzi a decedat Ludovic Zanoni (n. 26 iunie 1935), locul 2 în Turul României din 1955 și 1958. A mai ocupat locul 6 la Contratimpul pe echipe (100km) de la Jocurile Olimpice din Roma și a participat în numeroase curse din Germania și Polonia. Înmormântarea va fi sâmbătă, la 13:30, sector Ilfov, cimitir satul Gulia, intrarea Orhideelor nr. 1. Transmitem gândurile noastre familiei îndoliate. Dumnezeu să-l ierte!”